Samsung lansează televizoare OLED cu prețuri mai accesibile

21.03.2023
Samsung lansează televizoare OLED cu prețuri mai accesibile

Samsung încearcă să acapareze și mai mult din piața de televizoare OLED, livrând o versiune simplificată a tehnologiei sale QD-OLED.

Deși televizoarele LCD au ajuns la prețuri aproape derizorii, cele OLED încă nu s-au ieftinit chiar atât de mult, consumatorii care doresc să-și schimbe vechiul model LCD fiind descurajați de efortul financiar considerabil. În mod evident, orice producător care reușește să închidă „prăpastia” dintre prețul televizoarelor LCD și cele OLED  va avea foarte mult de câștigat.

Deși efortul de marketing se concentrează mai mult pe versiunea ”2023” a gamei de televizoare S95C, cu 30% mai luminoase decât seria S95B de anul trecut, Samsung a inclus în ofertă și seria mai ieftină S90C (diagonale de 55, 65 și 77 inch, la prețuri începând de la 1899 dolari), încercând să atragă doritori din rândul posesorilor de televizoare QLED (mai accesibile, dar cu performanțe încă impresionante).

Următorul pas reprezintă un răspuns pentru rivalul LG, care deja concurează într-un domeniu atractiv de prețuri, folosind televizoarele OLED din seriile C2 și C3 (diagonale între 42 și 83 inch). Iar pentru atingerea acestui țel, Samsung ar putea livra o versiune simplificată a tehnologiei sale QD-OLED, păstrând atuuri pentru rată de refresh la 144Hz și procesarea imaginii asistată de AI. Astfel, noile televizoare Samsung S95C sunt doar cu puțin mai scumpe decât cele livrate deja de LG, dar compensează printr-un nivel de performanță mai competitiv. Momentan, cea mai accesibilă echipare S95C (diagonală 55 inch) are un preț de 2499 dolari, cu 600 dolari mai mult decât alternativa LC C2 cu diagonală similară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult