Samsung noua ofertă de televizoare Micro LED 2023, cu design modular și diagonale începând cu 50 inch

07.01.2023
Samsung noua ofertă de televizoare Micro LED 2023, cu design modular și diagonale începând cu 50 inch

Dezvăluită pentru prima dată în anul 2019 oferta Samsung de televizoare Micro LED a fost caracterizată prin diagonale de afișare mare și prețuri exorbitante. Oferta Samsung Micro LED 2023 nu schimbă mare lucru pe partea de costuri, însă reducerea diagonalei minime la „doar” 50 de inch deschide opțiuni noi pentru consumatorii care și-ar dori această tehnologie în propria sufragerie.

În continuare, televizoarele Samsung Micro LED vin cu un designul modular, fiind concepute pentru a fi asamblate acasă de tehnicieni Samsung autorizați. Altfel spus, nu poți cumpăra un televizor Samsung Micro LED de care să te poți bucura imediat ce îl scoți din cutie. Avantajul este că modulele Micro LED pot fi asamblate pentru a obține orice diagonală de ecran sau rată de aspect, fără existența unei zone de separare vizibile la nivelul imaginii. În plus în eventualitatea în care unul dintre aceste modele se defectează, acesta va putea fi înlocuit individual, evitând înlocuirea întregului bun ecran/televizor. Singurul dezavantaj notabil ar fi că, în actualul design sunetul trebuie redat printr-un soundbar separat.

Revenind la oferta Micro LED 2023, opțiunile disponibile sunt 50-inch, 63-inch, 76-inch, 89-inch, 101-inch, 114-inch și 140-inch, cu rezoluție începând de la 4K UHD pentru diagonala dea mai redusă. Lista specificațiilor menționează o luminozitate maximă de 4000 niți, rată de refresh la 240 Hz și un timp de răspuns de numai 2 nanosecunde. Potrivit Samsung, ecranele Micro LED includ și ceva numit 20-bit black details, însemnând că redarea porțiunilor mai întunecoase din imagine se poate face fără separarea imaginii în gradienți de iluminare distincți, care să strice experiența de vizionare.

Deși sunt considerate un potențial înlocuitor pentru actuala generație de televizoare cu tehnologie OLED, soluțiile Micro LED rămân deocamdată în afara posibilităților consumatorilor de rând, prețurile fiind atât de mari încât Samsung evită să le menționeze în materialele promoționale.

Spre deosebire de OLED, tehnologia Micro LED poate livra o calitate chiar mai bună a imaginii, de la nivel de contrast până la luminozitate maximă și consumul de energie. Un alt avantaj pentru ecranele Micro LED este că nu suferă de așa numitul efect Burn In, manifestat la ecranele OLED prin „arderea” elementelor statice din imagine, precum logoul TV, ca și umbre permanent imprimate pe ecran. Altfel spus, ecranele Micro LED sunt ideale pentru aplicații intensive cum ar fi panourile publicitare, cu regim de funcționare semi permanent bun și luminozitate ridicată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult