Samsung lansează primul televizor cu tehnologie MicroLED

12.12.2020
Samsung lansează primul televizor cu tehnologie MicroLED

Noul televizor Samsung MicroLED de 110” folosește o tehnologie pregătită să o înlocuiască pe cea OLED într-un viitor nu prea îndepărtat.

Ecranele MicroLED dezvoltate de Samsung preiau multe din avantajele celor OLED, cum ar claritatea imaginii și construcția compactă, posibilă cu tehnologia de afișare LED auto-emisivă. Comparat cu soluțiile OLED, ecranele MicroLED pot atinge luminozitate și mai ridicată în condițiile unui consum de energie comparabil, sau mai bun. Totodată, efectul de burn-in care poate scurta durata de viață e ecranelor OLED este mult mai puțin probabil în cazul tehnologiei MicroLED.

Samsung MicroLED

În 2018, primul display Samsung MicroLED a fost introdus sub forma de „The Wall” – un sistem de module configurabile care poate fi instalat în diverse configurații. Cu noul MicroLED de 110”, Samsung oferă pentru prima dată experiența MicroLED într-o formă tradițională de televizor. Spre deosebire de predecesorul său modular, instalarea și calibrarea sunt acum simplificate, deoarece noul televizor MicroLED de 110” este prefabricat și intenționat ca un produs de serie.

Noul televizor MicroLED de 110” folosește lumini LED de dimensiuni micrometrice pentru a elimina lumina de fundal și filtrele de culoare utilizate pe display-urile convenționale. Ecranul cu rezoluție 4K acoperă în proporție de 100% gama de culori DCI și Adobe RGB.

Nu veți observa nicio ramă sau margine în aceste imagini, noul televizor având un raport ecran-corp de 99,99%. Cu toate acestea, Samsung a reușit să acomodeze și un sistem audio încorporat, capabil să redea sunet pe 5.1 canale fără a apela la difuzoare externe.

Samsung MicroLED

Samsung nu dezvăluie încă un preț pentru acest televizor, însă având în vedere suprafața foarte generoasă de afișare și tehnologia de ultimă generație, cu siguranță avem de-a face cu un produs exclusivist.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult