Samsung va cumpăra OLED-uri de la LG pentru televizoare

16.05.2023
Samsung va cumpăra OLED-uri de la LG pentru televizoare

Samsung are pe piață încă de anul trecut și televizoare bazate pe tehnologie OLED în portofoliul său. Acestea folosesc o tehnologie proprietară numită QD-OLED (Quantum-dot OLED), care funcționează diferit față de alternativa WOLED de la LG și promit o reproducere mai bună a culorilor. Se pare însă că Samsung are nevoie de produse care să aducă profituri mai mari, iar rata de succes scăzută în producția de paneluri QD-OLED și marginile mici împing compania să apeleze la rivalul său principal pentru dezvoltarea de noi televizoare.

În ciuda lansării modelelor QD-OLED, Samsung va apela la LG pentru o parte din panelurile OLED de pe televizoarele sale

Conform Reuters, Samsung ar fi semnat un acord pe mai mulți ani prin care liderul pieței de televizoare va cumpăra de la compania LG Display ecrane OLED pentru producția de televizoare noi. Se pare că aceste paneluri WOLED vor fi folosite pentru cele mai mari dimensiuni de televizoare de la Samsung, întrucât au fost achiziționate paneluri de 77 și 83 inch, în timp ce modelele de 55 și 65” vor rămâne pe QD-OLED pentru moment.

Primele livrări de paneluri OLED către Samsung ar putea începe chiar în cursul acestui trimestru, urmând ca numărul de paneluri să crească în timp. Pentru primul an, comanda ar fi de 2 milioane de paneluri, în următorul an de 3 milioane, iar peste doi ani de 5 milioane de paneluri.

Această relație de afaceri ar putea fi benefică ambelor companii. Samsung ar putea înregistra profituri mai mari din zona de OLED, pe care abia de curând a intrat din nou, în timp ce LG are șansa de a vinde mai multe paneluri, comanda Samsung de 2 milioane reprezentând 20-30% din capacitatea de producție pentru paneluri de dimensiuni mari. În ultima perioadă, din cauza cererii scăzute, LG începuse să se reorienteze către OLED-uri de dimensiuni mai mici, precum cele pentru monitoare de PC, în locul celor mari pentru televizoare.

Producătorul sud coreean de paneluri a înregistrat pierderi în ultimele patru trimestre, deci ar putea reveni pe profit începând de anul viitor acum că producția de OLED-uri ar putea atinge capacitatea maximă.

În prezent, LG deține 54,6% din piața de televizoare OLED, în timp ce Samsung are doar 6,1%. Sony, cel mai mare client LG pentru astfel de paneluri, are 26,1%.

sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult