Smart TV-urile cu Android TV vor putea recepționa notificări și actualiza aplicații chiar dacă sunt oprite

18.04.2022
Smart TV-urile cu Android TV vor putea recepționa notificări și actualiza aplicații chiar dacă sunt oprite

Prezentând-o ca pe o măsură de a reduce consumul de energie, Google augmentează viitoarea platformă Android TV 13 cu un mod low-power standby ce va permite sarcinilor de fundal să ruleze chiar și atunci când televizorul este oprit.

În realitate, este vorba despre aceeași funcționalitate pe care smartphone-urile o au, practic de la începuturi, permițând recepționarea alertelor de notificare și mesaje fără ca ecranul să fie pornit, consumând energie. Însă pe smart TV-urile cu Android această funcționalitate banală este modul în care televizorul este fie complet pornit, sau complet oprit, lipsind acel mod de funcționare low-power considerat indispensabil la gadgeturile alimentate de baterie.

Vestea proastă este că pentru ca noua facilitate este nevoie și de suport hardware, fapt ce exclude vasta majoritate a Smart TV-urilorr deja lansate. Însă cele care vor debuta spre finalul acestui an, deja echipate cu platforma Android TV 13, vor putea oferi o funcționalitate mult îmbunătățită. Spre exemplu, vei avea toate alertele și mesajele imediat ce „trezești” televizorul din stand-by, ba chiar acestea vor putea fi anunțate în mod discret pe ecranul OLED, la fel ca pe orice smartphone prevăzut cu funcționalitatea Always-on Display.

Totuși, deoarece este adăugat în premieră pe platforma Smart TV, opțiunea low power standby nu va veni activată în mod implicit, Google dorind să o evalueze în continuare pe diverse configurații hardware, totodată preîntâmpinând posibile riscuri de securitate cauzate de modul în care Smart TV-urile cu Android TV 13 vor funcționa cu conexiune la internet activă în mod permanent.

Printre noutățile rezervate pentru noua versiune Android TV se mai numără și suport extins Picture-in-Picture, utilizatorii putând ajusta dimensiunea și rata de aspect a ferestrei PiP.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult