Sony anunță noile modele BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED și 4K LED cu procesor Cognitiv XR

08.01.2021
Sony anunță noile modele BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED și 4K LED cu procesor Cognitiv XR

La o zi distanță după rivalul Samsung, Sony anunță propria ofertă de televizoare BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED și 4K LED pentru anul 2021.

Profitând de relativa acalmie de dinaintea expoziției CES 2021, Sony anunță ”primele televizoare  cu inteligență cognitivă din lume”, echipate cu un nou procesor numit Cognitiv XR.

Ajutate cu noul „creier”, televizoarele aplică o metodă de procesare care merge mai departe decât convenționalul sistem bazat pe inteligență artificială (AI), reproducând modul în care oamenii văd și aud. Atunci când vedem obiecte, în mod inconștient ne concentrăm pe anumite puncte.

Sony BRAVIA

Procesorul Cognitiv XR, bazat pe inteligență cognitivă, împarte ecranul în numeroase zone și detectează unde este localizat „punctul focal” al imaginii. În timp ce inteligența artificială convențională poate doar detecta și analiza elemente din imagine precum culoarea, contrastul și detalii individuale, procesorul Cognitiv XR poate analiza o serie de elemente simultan, exact așa cum face și creierul uman. Prin acest lucru, toate elementele sunt ajustate în strânsă corelație cu celelalte pentru cel mai bun rezultat final, astfel încât toată acțiunea dintr-o scenă să fie sincronizată – ceva ce inteligența artificială standard nu poate face.

Procesorul Cognitiv XR poate, de asemenea, să analizeze poziția sunetului în semnal, astfel încât sunetul să se potrivească perfect cu acțiunea de pe ecran.

Sony BRAVIA

„Intenția Sony este aceea de a inova constant tehnologia televizoarelor, pentru a oferi cea mai imersivă experiență de vizionare posibilă”, spune Masaomi Ando, Head Sony Europe TV. „Noile televizoare BRAVIA XR surprind realitatea mai bine ca niciodată datorită puterii de procesare a primului procesor cognitiv  din lume, care depășește performanța inteligenței artificiale tradiționale”.

Unele dintre celelalte caracteristici din gama Bravia XR includ platforma de streaming BRAVIA CORE, Google TV, compatibilitatea HDMI 2.1 și tehnologia X-wide Angle.

Noile televizoare Bravia XR de la Sony vor fi prezentate la CES 2021, iar disponibilitatea și prețurile vor fi dezvăluite în primăvara acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult