Cum arată și cât costă noul televizor Xiaomi cu ecran transparent

12.08.2020
Cum arată și cât costă noul televizor Xiaomi cu ecran transparent

Dezvăluit cu ocazia celei de-a zecea aniversări a companiei, Xiaomi Mi TV Lux este un televizor OLED cu ecran transparent, la care te poți uita ca printr-o fereastră.

Primul produs de acest tip lansat la scară comercială, Mi TV Lux Transparent Edition pune ecranul OLED într-un panou din plexiglass complet transparent, renunțând la fundalul negru folosit cu televizoarele convenționale pentru obținerea efectului de imagine „plină”.

Intenționat pentru a reda doar anumite tipuri de conținut video, ecranul OLED adaugă transparență imaginilor afișate în mod normal pe fundal opac. Rezultatul este obținerea unui efect de realitate augmentată (AR), obiectele redate pe ecran părând să plutească în aer.

Potrivit Xiaomi, ecranul OLED funcționează cu rată de refresh la 120Hz și are numai 1 milisecundă timp de răspuns, imaginea redată folosind procesare pe 10 biți pentru fiecare canal de culoare având claritate de invidiat.

Intenționată mai degrabă pentru prezentări în spații publice, decât ca televizor pentru acasă, versiunea cu ecran transparent a televizorului Xiaomi Mi TV Lux vine echipată cu chipsetul MediaTek 9650, o soluție de nivel high-end ce include tehnologie MEMC de compensare a mișcării și procesare Dolby Armos.

Ecranul OLED vine încadrat cu o ramă ultra-îngustă și este fixat pe un suport de formă ovală.

Disponibil deocamdată doar în magazinele din China, televizorul Xiaomi Mi TV Lux Transparent Edition vine doar în variantă cu ecran de 55 inch și poate fi comandat pentru echivalentul a 7100 dolari.

Merită menționat că acesta nu este primul televizor cu ecran transparent, distincția revenind unui model-prototip demonstrat de Samsung încă din anul 2016. Demonstrații similare au mai oferit și LG în anul 2017, respectiv Panasonic, cu ocazia expoziției IFA 2019.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult