Telly, televizorul gratuit, dezvăluit oficial. Include un ecran secundar pentru afișarea de reclame

18.05.2023
Telly, televizorul gratuit, dezvăluit oficial. Include un ecran secundar pentru afișarea de reclame

În urmă cu doar câteva săptămâni aflam despre conceptul Telly, un televizor complet gratuit. Se pare că acesta este real, Teevee Corporation anunțând oficial noul Telly, care va fi oferit gratuit, pentru început, pentru 500.000 de clienți din SUA. Aceștia vor primi televizorul și îl vor putea folosi absolut oricum își doresc, însă vor trebui să urmărească simultan și reclame pe un ecran secundar, atașat permanent de televizor.

Telly este un televizor echipat cu soundbard și un ecran secundar

Telly este un ecran 4K cu HDR de 55”. Acesta integrează și un soundbar cu cinci difuzoare, dar și un ecran de 9” atașat permanent sub soundbar. Acesta este un ecran secundar pe care sunt afișate diverse widget-uri informative, însă pe un sfert din acesta este permanent prezent un spațiu de reclame. Astfel, poți avea acces rapid la vreme, scorurile sportive sau redare de muzică, dar reclamele vor fi în permanență vizibile oricând folosești televizorul. Practic, vizionarea acelor reclame devine „plata” pentru Telly.

Cu siguranță, o parte dintre utilizatori va învăța să ignore acele reclame, în timp ce altele cu siguranță vor încerca să acopere acea zonă cu un obiect decorativ. În teorie, teremenele și condițiile spun că nu ai voie să faci asta, dar în practică, este greu de dovedit ce faci în intimitatea căminului personal. Nici măcar datele colectate de Telly (care apoi sunt vândute către companii de publicitate pentru afișarea de reclame mai relevante) nu ar putea ști că ecranul cu reclame este acoperit.

Fondatorul companiei pare că încearcă prea mult să ne convingă că nu exista nimic de acest gen pe piață

Televizorul este echipat cu o cameră video, senzori și microfon, care pot fi folosite pentru a rula jocuri care implică mișcare sau programe de fitness. De asemenea, este integrat și un asistent vocal cu AI pentru a controla anumite capabilități ale televizorului. Totuși, aceste funcții sunt integrate în special în ecranul secundar. Televizorul principal nu are un sistem de operare propriu. Acesta este livrat cu un stick cu Android TV similar cu Chromecast pentru funcții smart. Utilizatorii își pot adăuga oricare alt dispozitiv smart pe HDMI precum Roku, Fire TV sau Apple TV.

„Nu fiți păcăliți de prețul gratuit. Acesta este de departe cel mai avansat televizor dezvoltat vreodată. Consumatorii nu se vor mai uita la televizoare la fel după ce Telly transformă televiorul dintr-un monitor pe perete în cel mai puternic și util dispozitiv din casă. Telly este upgrade-ul suprem care devine mai bun lună după lună, cu actualizări over the air constante care aduc inovație în experiența din sufragerie. Niciodată nu a existat ceva de acest gen.”, a declarat Ilya Pozin, fondatorul Teevee Corporation.

Utilizatorii din SUA își pot rezerva un televizor de pe site-ul oficial al companiei. Televizoarele gratuite vor fi livrate în cursul verii.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult