Xiaomi Mi TV 2S: un televizor 4K ieftin, cu un panou impresionant

Xiaomi Mi TV 2S: un televizor 4K ieftin, cu un panou impresionant

Xiaomi, gigantul producător de tehnologie din China, a anunţat un nou televizor 4K ultra subţire. Acesta se numeşte Mi TV 2S şi oferă capabilităţi de top la un preţ accesibil. Cu toate că avem de a face cu un televizor inteligent, marele său atu nu se regăseşte în funcţiile smart, ci în panoul său de 48”, care este capabil să afişeze un gamut de culoare YUV 4:4:4 necompresat, care se găseşte de obicei pe soluţii de afişare profesionale.

Mi TV 2S se laudă cu afişarea de rezoluţii 4K la 60 de cadre pe secundă într-un corp ce măsoară doar 9,9 mm în grosime, ceea ce a dus la realizarea unei mufe de alimentare diferită, care să poată fi încorporată în acesta. Pentru un televizor cu asemenea capabilităţi şi o diagonală atât de mare, preţul de 485 de dolari este foarte mic, însă era de aşteptat, întucât televizorul va debuta exclusiv în China. Xiaomi nu lansează încă produse în Europa sau Statele Unite, însă este important să urmărim evoluţia gamei de produe ale sale, pentru momentul în care va ajunge şi în aceste regiuni.

La capitolul capabilităţi smart, Mi TV 2S include un procesor quad-core la 1,4 GHz, 2 GB memorie RAM şi vine echipat cu Android Lollipop. Xiaomi susţine că va oferi acces la conţinut care valorează 10 miliarde de dolari prin intermediul acestui televizor, sugerând că va fi disponibil un număr impresionant de filme, seriale, muzică şi jocuri video la lansare. Debutul în magazine al lui Mi TV 2S este programat pentru data de 28 iulie, iar un pachet care va include televizorul şi o boxă de tip „soundbar” va fi de asemenea disponibil la preţul de 645$.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult