Xiaomi Mi TV 3: un Smart TV UHD ieftin care poate fi upgradat

Xiaomi Mi TV 3: un Smart TV UHD ieftin care poate fi upgradat

Când vine vorba de Xiaomi, automat ne gândim la smartphone-uri ieftine şi performante, însă de câţiva ani, compania a intrat pe piaţa chineză şi cu televizoare inteligente. Cea de-a treia generaţie de Mi TV reuşeşte din nou să atragă atenţia, oferind specificaţii tehnice înalte şi câteva capabilităţi pe care le găsim în modele concurente mult mai scumpe.

Modelul Mi Tv 3 este un televizor UHD high-end, cu display de 60” şi panou LG. Acesta oferă o ramă foarte subţire, de doar 11,6 mm. Construcţia televizorului este realizată din aluminiu şi  oferă doar un singur port de conexiune, proprietarul MiPort. Acesta se conectează însă la soundbar-ul inclus în pachet, care oferă nu doar redare de sunet, ci integrează întreaga placă de bază a televizorului.

Fiind vorba despre un Smart TV, Xiaomi a integrat hardware-ul „smart” în boxe. Acestea integrează un procesor quad-core 6A928 bazat pe nuclee Cortex-A17 la 1,4 GHz, un GPU Mali-T760 octa-core, 2 GB memorie RAM, 8 GB spaţiu de stocare, WiFi 802.11 ac şi Bluetooth 4.1 LE. Acestea vor putea decoda semnal video 4K la 60 de cadre pe secundă în format H.265 cu profil de culori pe 10 biţi. Sistemul de operare folosit este Android 5.1 cu MIUI, interfaţa putând fi controlată din telecomanda televizorului. La capitolul conectivitate, utilizatorii vor avea la dispoziţie trei porturi HDMI, două porturi USB, o mufă VGA, o mufă ethernet, conexiune coaxială şi mufe dedicate pentru interfaţă AV analogică şi un jack audio pentru conectarea unui subwoofer.

Cea mai interesantă parte a lui Mi TV 3 este că placa de bază poate fi scoasă din boxe şi poate fi upgradată în momentul în care apare una cu hardware mai puternic. De asemenea, sistemul audio poate oferi capabilităţile Mi TV 3 pe orice alte monitoare, proiectoare şi televizoare compatibile.

Preţul televizorului Mi TV 3 (la pachet cu sistemul Smart TV) este de 4999 yuani chinezeşti (aproximativ 700 de euro), în timp ce placa de bază alături de sistemul de sunet se vând şi separat la preţul de 1000 yuani, echivalent cu 140 de euro. Momentan Xiomi a confirmat lansarea acestor produse doar în China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult