Xiaomi Mi TV Master: primele televizoare mini LED de pe piață, în variante 4K și 8K

29.09.2020
Xiaomi Mi TV Master: primele televizoare mini LED de pe piață, în variante 4K și 8K

Xiaomi nu este doar un producător de succes de smartphone-uri, în ciuda faptului că în ultimii 10 ani de când există compania, acestea au fost cele mai de succes produse din portofoliul său. În China, cel puțin, Xiaomi produce mult mai multe produse, printre care și televizoare. Anterior am rămas uimiți de primul model Xiaomi cu panel OLED transparent, iar compania demonstrează acum din nou că este la curent cu toate tehnologiile noi din domeniu anunțând seria de televizoare Xiaomi Mi TV Master, prima de larg consum echipată cu un panel mini LED.

Xiaomi lansează seria Mi TV Master cu primele paneluri mini LED

Tehnologia mini LED reprezintă următorul pas pe piața de ecrane de toate dimensiunile. În locul unui ecran cu iluminare la margine sau cu local dimming sau a unul panel OLED, tehnologia mini LED folosește LED-uri mai multe pentru iluminare. Astfel, televizoarele, monitoarele și ecranele rezultate se pot bucura de avantajele ambelor tehnologii: luminozitate înaltă, contrast bun, un negru aproape perfect și lipsa riscului de retenție a imaginii.

Noile modele Xiaomi Mi TV Master vin în varianta standard, cu panel mini LED 4K, sau în varianta Extreme Edition, cu panel mini LED cu rezoluție 8K.

mi tv master 4k

Ambele modele sunt livrate într-o singură variantă, cu diagonală de 82”, însă diferențele între modele și prețul lor sunt complet diferite. Mi TV Master 4K oferă 240 de zone de iluminare pentru ecran cu 4.096 de niveluri de intensitate pentru fiecare și promite luminozitate de 1.000 nits, contrast 140.000:1 și este echipat cu un port HDMI 2.1, cât și cu un chipset quad-core MediaTek 9650. Acesta beneficiază de un panel 4K pe 10 biți cu refresh rate de 120 Hz și asigură 93% din spațiul de culoare DCI-P3, oferind compatibilitate și cu standardul HDR Dolby Vision.

Modelul Mi TV Master Extreme Edition, în schimb, la diagonală de 82” vine cu panel 8K cu 960 de zone de iluminare, fiecare având la dispoziție 16 LED-uri individuale. Acest model promite luminozitate dublă, de 2.000 nits, contrast de 400.000:1, și un procesor Novatek 72685 cu nuclee mai puternice: două Cortex-A73 și două A53, plus un GPU Mali-G51 MP4. Acest model integrează și un procesor AI care poate îmbunătăți imaginile folosind 22 de algoritmi individuali, cât și conectivitate 5G.

mi tv master 8k

Și la capitolul audio, acest model vine cu echipări impresionante: 8 difuzoare. Două difuzoare de 20W pentru bași, două pentru frecvențe joase, două pentru frecvențe medii și două tweetere. Xiaomi pare să sugereze că nu ai nevoie de un sistem audio separat pe acest model.

Prețul acestor modele este la două extreme

Adevărul este că după ce cumperi acest televizor, sunt șanse mari să nu mai ai bani și de un sistem audio pe măsură. Xiaomi Mi TV Master Extreme Edition costă 50.000 yuan, adică 6.300 de euro. Modelul 4K în schimb este chiar accesibil pentru un televizor de 82” cu echipările promise, fiind anunțat la un preț de 5 ori mai mic: 10.000 yuan, adică în jur de 1.250 euro.

Televizoarele Xiaomi Mi TV Mater se lansează în China pe 21 octombrie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult