De ce maşinile acestei companii nu virează (aproape) niciodată la stânga

15.03.2017

Maşinile companiei de logistică şi curierat UPS nu virează aproape niciodată la stânga. Regula a fost introdusă cu mult timp înainte de apariţia GPS-ului şi ajută compania să reducă consumul de carburant cu milioane de litri în fiecare an şi emisiile poluante cu echivalentul celor produse de 20.000 de automobile.

 

Atăzi, UPS foloseşte propria tehnologie de navigaţie, care găseşte cele mai eficiente rute evitând virajele la stânga. Compania consideră că acestea sunt nesigure şi dau naştere la blocaje pe şosele în ţările în care se circulă pe partea dreaptă. „Când virezi la stânga trebuie să te întorci efectiv împotriva fluxului de maşini care vine din sens opus”, spune Tom Vanderbilt, autorul cărţii „Traffic: Why we drive the way we do”.

Potrivit unui studiu realizat de US National Highway Traffic Safety Association, 22% dintre accidentele rutiere se întâmplă imediat după un viraj la stânga, comparativ cu un procent de doar 1,2% pentru virajele la dreapta. Mai mult, în cazul virajele la stânga probabilitatea să fie ucişi pietoni este de trei ori mai mare decât în cazul celor la dreapta. 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult