ICEE.fest 2017. Călătorie în viitor cu Adrian Leu, şeful INITION: Vom ajunge într-un moment în care nu vom mai face diferenţa dintre realitatea virtuală şi cea fizică

20.06.2017

Distincţia dintre realitatea augmentată, realitatea virtuală şi realitatea fizică va fi făcută doar la nivelul unui comutator dintr-un dispozitiv purtabil pe care îl vom avea la ochelari sau lentila de contact, a declarat Adrian Leu, şeful INITION, una dintre cele mai apreciate agenţii de publicitate din Marea Britanie. El a adăugat că vom ajunge la o „singularitate” în care nu vom mai putea face diferenţa între realitatea fizică şi cea virtuală.

 

„Vom ajunge să purtăm o cască plină de senzori care va înţelege realitatea pe care o vedem, fizică. Acest dispozitiv va transforma vocea noastră şi textul în comenzi şi va aduce din realitatea virtuală, din acel cloud în care să existe toate datele, informaţie care este inteligentă din punct de vedere contextual”, a explicat Leu, într-un interviu acordat Go4it cu ocazia ICEE.fest 2017.

Întrebat dacă inteligenţa artificială şi roboţii se vor dezvolta atât de mult încât să existe pericolul să preia controlul asupra planetei, Leu a spus că „probabil că nu” se va întâmpla acest lucru. „Orice tehnologie poate fi folosită în scopuri bune şi în scopuri rele. Este greu de prevenit, din punctul de vedere al creatorilor de tehnologii, scopul în care acestea vor fi folosite. Întotdeauna există această teamă că toată realitatea noastră fizică va fi complet transformată. Da, într-adevăr roboţii vor prelua foarte multe din sarcinile şi lucrurile pe care le facem automat şi pe care, de fapt, nu vrem să le facem, pentru că ei le fac mult mai repede şi mai bine. Dar acest lucru ne va dezvolta nouă creativitatea pentru a vedea unde putem folosi aceşti roboţi, care vor fi următoarele frontiere pe care le vom explora”, a spus Leu.

 

INITION este o companie media care aplică tehnologii de ultimă oră (realitate virtuală, realitate augmentată, holograme) în publicitate pentru a oferi experienţe ieşite din comun.

 

Puteţi vedea interviul complet pe care ni l-a acordat Adrian Leu în clipul video ataşat. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult