ICEE.fest 2017. Thorsten Wiedemann, fondatorul festivalului A MAZE: Gamingul este încă o nişă, iar gamerii sunt în continuare stigmatizaţi în multe zone ale lumii

22.06.2017

A MAZE este un festival dedicat muzicii, jocurilor video şi producţiilor VR independente, care este organizat în Berlin şi Johannesburg. Thorsten Wiedemann, fondatorul festivalului, a ales aceste oraşe deoarece sunt „sălbatice” şi efervescente. Următoarea lui ţintă ar putea fi Havana, capitala Cubei, unde există o comunitate de dezvoltatori de jocuri video care are nevoie de vizibilitate.

 

L-am întrebat pe Wiedemann de ce a ales mix-ul de jocuri video, muzică şi VR. Fondatorul A MAZE crede că gamingul este încă o nişă, iar gamerii sunt în continuare stigmatizaţi, fiind văzuţi încă în multe zone ale lumii ca nişte „super-tocilari” sau, cum auzim deseori în România, oameni care nu au viaţă personală.

 

Potrivit unui studiu, mai mult de un miliard de oameni se joacă jocuri video în fiecare an. În 2012, Wiedemann a lansat A MAZE Awards, care premiază jocuri video unice, provocatoare şi artistice. 

Am mai vorbit cu fondatorul A MAZE despre viitorul VR şi genurile de muzică promovate de festival. 

 

Puteţi vedea, în clipul ataşat, interviul complet pe care l-a acordat Thorsten Wiedemann pentru Go4it, cu ocazia ICEE.fest 2017.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult