iPhone Air (concept): cum ar putea arăta un iPhone 14 pliabil. VIDEO

20.02.2022
iPhone Air (concept): cum ar putea arăta un iPhone 14 pliabil. VIDEO

Din când în când, apare câte un concept realizat de un designer independent care ne arată ce ar putea face Apple dacă într-adevăr și-ar dori să intre pe piața de dispozitive pliaible. Un astfel de concept este și iPhone Air, realizat de designer-ul Antonia De Rosa, care ne prezintă cum ar arăta un iPhone pliabil dacă ar urmări liniile exterioare din prezent ale seriei de telefoane, cât și o parte dintre sugestiile de design zvonite pentru iPhone 14 Pro.

iPhone Air împrumută elemente de design din leak-urile iPhone 14

De Rosa a realizat un iPhone Air extrem de subțire, cu o ramă din metal cu margini complet drepte, la fel ca seriile iPhone 12 și 13. Acesta beneficiază de o balama de dimensiuni mici, realizată din metal, cu logo-ul Apple pe spate, care dispare atunci când telefonul este complet deschis. De altfel, ecranul telefonului este foarte înalt și pare să renunțe la notch, în favoarea a două decupaje. Este un design pe care l-am mai văzut anterior pe leak-uri referitoare la iPhone 14 Pro, cu un decupaj rotund mic pentru camera foto și unul mai lunguieț pentru sistemul Face ID.

Pe partea din spate avem de asemenea câteva elemente interesante de design. În primul rând, un sistem de trei camere care nu iese în relief față de capacul de sticlă, ceva ce probabil nu ar fi posibil într-un corp atât de subțire. Apoi, avem un blitz și senzorul LiDAR în partea de sus, dar și un ecran secundar pe laterală. Acesta ar fi similar cu ceea ce oferă Samsung, Motorola sau Huawei pe pliabilele lor de tip „Flip”, însă pare să folosească dimensiunile și formatul de la Apple Watch. Interfața este clar inspirată de ceasurile de la Apple, acolo putând vedea rapid notificări sau având acces rapid la anumite setări rapide.

Foarte interesant este faptul că iPhone Air este prezentat drept un telefon „portless”, fără mufă Lightning, deci probabil dependent de încărcare wireless. De asemenea, acesta ar fi rezistent la apă și praf, la fel ca Galaxy Z Fold3 și Flip3.

Apple deține brevete în domeniul telefoanelor pliabile

Este foarte posibil ca un dispozitiv de acest gen, cu design similar și probabil câteva modificări pe partea tehnică (în jurul camerelor sau ecranelor) să fie construit undeva în laboratoarele Apple. Compania cochetează cu conceptul de telefoane pliabile de mulți ani, având multiple brevete înregistrate pentru astfel de produse electronice. Totuși, așa cum am văzut în ultimii ani, Apple nu se grăbește să adopte tehnologii noi, înainte ca acestea să ajungă la o oarecare maturitate.

Între timp însă, Samsung domină piața pliabilelor, urmând să lanseze în 2022 cea de-a patra generație de dispozitive de acest gen. Se zvonește că Galaxy Z Fold4 va fi primul pliabil cu stylus integrat în corpul dispozitivului, la fel ca Galaxy S22 Ultra și modelele Note din trecut.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult