O mașină din anii ’60 care merge și pe apă a fost vândută la o licitație online. VIDEO

16.08.2021

Multe companii încă încearcă să aducă pe piață o mașină zburătoare, iar unele chiar au prototipuri funcționale, însă puțini își mai aduc aminte de Amphicar, mașina amfibie care putea să meargă atât pe uscat, cât și pe apă. Deși au fost construite doar 3878 de bucăți, această mașină a fost un adevărat simbol al anilor ’60 în Statele Unite, una dintre mașini fiind cumpărată chiar de către președintele SUA, Lyndon Johnson. Acum, una dintre mașini, care încă se află în stare de funcționare, a fost vândută la o licitație online pe platforma „Bring a Trailer” pentru 33.250 de dolari americani.

Amphicar este o mașină ciudată pentru secolul 21

Mașina, un Amphicar Model 770, construită în 1967, este în stare foarte bună, fiind complet funcțională, atât pe uscat, cât și pe apă. Aceasta este de culoare galbenă și folosește un motor de 1.147 centimetri cubi pentru propulsie în ambele moduri de funcționare. Fostul proprietar, care a vândut mașina în cadrul unei licitații care s-a încheiat în week-end, spune că a făcut în ultimii doi ani revizii pentru carburator, pompa de combustibil, pompa de apă și radiator și că totul funcționează perfect.

Modul în care Amphicar funcționează este destul de ingenios. Mașina are o cutie cu patru viteze pentru propulsia pe uscat și permite doar o viteză pentru direcția înainte și un marșarier pe apă. Atunci când intră în apă, Amphicar folosește două elice, poziționate în partea din spate. Roțile frontale sunt în continuare folosite pentru direcție, chiar și în apă.

Cu siguranță, un Amphicar este o curiozitate în secolul 21, însă este impresionant că o astfel de mașină a fost cu adevărat produsă în serie și că putea fi cumpărată la fel ca oricare altă mașină de pe piață. Fiind însă practic o barcă pe roți, Amphicar nu stă foarte bine la capitolul confort. Pot fi observate două banchete, una în față și una în spate, iar lipsa centurilor de siguranță ar putea fi considerată periculoasă și probabil ilegală în majoritatea țărilor. Din păcate, cel care a vândut mașina nu mai deține și plafonul, mașina fiind vândută decapotată.

sursa: bringatrailer

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult