Pantofi de damă realizaţi din PET-uri recuperate din mare

Rothy’s, un startup american, produce încălţăminte uşoară din PET-uri reciclate extrase din mare. Firma din California spune că produsele sale sunt rodul unei activităţi de cercetare şi dezvoltare care a durat trei ani.

 

Firul folosit pentru a face partea superioară a pantofilor este realizat integral din PET-uri. Încălţămintea poate fi spălată la maşină şi returnată pentru recilare după ce este scoasă din uz. Modelele au preţuri cuprinse între 125 şi 145 de dolari şi sunt disponibile într-o gamă largă de culori şi texturi.

Aceasta nu este prima iniţiativă de acest fel. Anul trecut, Adidas a prezentat un model de încălţăminte sport realizat din materiale recuperate din mare. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult