Știrile Go4it: Tinder Select a fost lansat și de ce Comisia Europeană îl avertizează pe Elon Musk

06.10.2023

Știrile Go4it vă prezintă cele mai importante noutăți petrecute în domeniul tehnologic în ultima săptămână. Iată care este conținutul ediției din 6 octombrie 2023:

Prime Video va începe să afișeze reclame de anul viitor

A devenit deja o moda în rândul platformelor streaming sa afișeze reclame. Cei care vor dori să păstreze experiența fără reclame vor trebui să plătească în plus 3 euro pe lună. Amazon spune că va încerca să afișeze mai puțină publicitate decât televiziunea tradițională sau celelalte servicii de streaming. Momentan, aceste noi taxe se aplica pentru Statele Unite ale Americii.

Solutia pentru un aer mai curat in marele orase vine chiar din Beijing

Chinezii au creat un purificator de aer gigant capabil să purifice atmosfera pe o rază de 45 de metri. Este un turn înalt de 100 m cu numeroase filtre. Clădirea este alimentată cu energie prin panouri solare. Deși construcția a fost finalizata în 2016, marile orașe ale lumii care se confrunta cu poluarea iau în calcul varianta expusă de Beijing. Un raport elaborat de Academia Chineză de Științe spune că dispozitivul este capabil să curățe aerul celor mai nocive particule și compuși – oxizi de azot, oxizi de sulf si particule iâîn suspensie.

Tinder a lansat abonamentul Tinder Select

Acest nou tip de abonament iți oferă o serie de funcții exclusive, precum o etichetă, vizibilitate mai mare și posibilitatea trimiterii de mesaje private indiferent de gradul de potrivire. Tinder Select costă $500 pe lună și este descris ca o facilitate premium pentru mai puțin de 1% dintre utilizatori.Important de știut, disponibilitatea abonamentului Tinder SELECT variază de la o regiune la alta. Nu toți utilizatorii îl pot accesa.

Mașinile solare deja se plimba pe străzile din Australia

Mașinile care funcționează cu energia Soarelui sunt deja drumurile deșertului australian. Noile modele pot chiar să ruleze cu aceleași tipuri de viteze ca și un motor pe benzină.Vehiculul ușor, care circulă 89 km/h, funcționează doar cu încărcarea unui singur acumulator. Forma care arata mai degrabă ca un bulb este concepută pentru a minimiza rezistența, dar a fost o provocare uriașă de construit. Filosofia inginerească a echipei este că pot reutiliza designurile tradiționale pentru a le face mai eficiente și durabile.

Luna octombrie marchează și revenirea seriei Assassin’s Creed

Noul episod, subtitrat „Mirage”, va permite jucătorilor să îl controleze pe Basim, un hoț abil cu viziuni neobișnuite în căutarea răspunsurilor și a justiției. Jucătorii se vor alătura unei societăți antice și vor oferi un nou înțeles întregii experiente care va schimba destinul lui Basim. Ubisoft promite „un omagiu adus jocului original”, cu o abordare modernă a funcționalităților și gameplay-ului care au definit seria Assassin’s Creed acum 15 ani.

Aplicația săptămânii este Smart Compass

Cea mai descărcată aplicație mobilă gratuită, cu funcții de orientare, este Smart Compass. Aplicația poate fi folosită atât în modul portret, cât și în modul landscape, iar dacă dorești localizarea ta exactă, poți folosi camera foto, cu busola suprapusă imaginii. Problemele care pot interveni în folosirea acestei aplicații depind de performanța dispozitivului tău, iar dacă precizia busolei este slabă, înseamnă că telefonul tău este afectat de un câmp magnetic.Versiunea Pro a acestei busole costa 3,5 lei și vine la pachet cu o multitudine de alte opțiuni, printre care afișarea nordului absolut, a diverselor tipuri de coordonate militare si trimiterea informațiilor GPS prin SMS sau e-mail

China limitează exporturile de drone

China va aplica restricții la exportul dronelor și echipamentelor aferente pentru a „apăra securitatea și interesele naționale
Dronele au devenit o unealtă din ce în ce mai proeminentă a războiului modern, folosite atât de Rusia, cât și de Ucraina. Dronele civile, cu potențialul de a fi modificate sau folosite pentru uz militar, au intrat, de asemenea, în centrul atenției în timpul războiului dintre cele două țări menționate. Restricțiile privind echipamentele vor impune vânzătorilor să solicite permisiunea de a exporta anumite motoare de drone, lasere, echipamente de imagistică, comunicații și radar și sisteme antidrone.

Nothing phone 2 vine cu un upgrade la nivel de sunet

Anul acesta Nothing a introdus „Glyph Composer” pe Nothing Phone 2. După cum sugerează și numele, Glyph Composer vă poate permite să vă creați propriul ton de apel. In trecut Nothing a colaborat și cu Swedish House Mafia pentru a crea un pachet de tonuri de apel personalizabil pentru phone (1) și phone(2). Acum, startup-ul din Londra a semnat un parteneriat cu cântăreața și producătorul Sampha pentru un alt pachet Glyph Composer.

Uniunea Europeană îl avertizează pe Elon Musk, după ce a constatat că Twitter are cele mai multe știri false

Avertismentul a fost dat după ce s-a constatat că X – fostul Twitter – are cel mai mare număr de postări de dezinformare dintre toate platformele mari de socializare.
Documentul a analizat nivelul de dezinformare pentru elaborarea unui nou raport, care a scos la iveală – pentru prima dată – amploarea știrilor false pe rețelele de socializare din UE, în condițiile în care milioane de conturi false au fost eliminate de TikTok și LinkedIn.

Puteți vedea mai mult conținut video creat de echipa Go4it pe YouTube. Ne puteți urmări și pe Instagram sau Facebook.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News