WSJ: Browserul Google Chrome va bloca reclame

20.04.2017

Peste câteva săptămâni Google va anunţa că browserul Chrome va include funcţie de blocare automată a reclamelor deranjante, potrivit unor surse ale Wall Street Journal.

Funcţia va fi disponibilă în versiunile desktop şi mobil ale programului de navigare pe internet.

Nu vor fi eliminate toate reclamele, ci doar cele considerate invazive şi nepotrivite de către Coalition for Better Ads, un grup din care face parte şi Google.

Alte browsere populare, precum Opera, includ tehnologie ad-block de ceva vreme.

Dacă informaţia este adevărată, decizia Google este surprinzătoare. Anul trecut compania anunţa că nu va dezvolta o astfel de tehnologie. 

Google este cel mai mare jucător de pe piaţa de publicitate digitală, cu o cotă de piaţă de 41%, iar Chrome este cel mai popular browser de internet din lume. De aceea, comisarul european pentru competiţie, Margarethe Vestager, a scris pe Twitter că o astfel de tehnologie va fi analizată cu atenţie, deoarece ar putea fi folosită de Google pentru a bloca reclame furnizate de companii concurente. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult