Abramovic a dat în paranoia – yacht cu scut antirachetă, de 400.000.000 $

06.10.2008
Abramovic a dat în paranoia – yacht cu scut antirachetă, de 400.000.000 $

Miliardarul rus Roman Abramovic, patronul clubului Chelsea, a dezvoltat o pasiune bolnavă pentru navele maritime gigantice. După Pelorus (114 metri), Ecstasea (86 metri) şi mezinul Sussuro (49 metri), următoarea investiţie de 400 milioane dolari este pentru un yacht mare de 167 metri (Eclipse), dotat cu radar, scut anti-rachetă, geamuri impenetrabile şi spital . Dacă, prin cine ştie ce truc, cineva neinvitat reuşeşte să urce la bordul Eclipse, acolo va avea de a face cu nu mai puţin de 70 de luptători SAS, înarmaţi până în dinţi. 

Nebunia nu se opreşte însă aici. Abramovic s-a gândit şi la situaţia extremă în care defensiva navei ar putea fi penetrată, astfel că şi-a asigurat evadarea cu un submarin care se va desprinde de yacht. Submarinul dispune de două locuri, pentru el şi iubita sa, momentan Daria Zhukova, de 26 de ani. Să se fi pus preţ pe capul lui Abramovic, de a ajuns să recurgă la aşa ceva, sau pur şi simplu este un nou moft de-al acestuia, în căutarea stării de Nirvana?

Pe lângă protecţia medicală, militară şi scuturile defensive, se regăsesc la bordul vasului şi câteva locuri de relaxare şi distracţie, cum ar fi un cinematograf, o discotecă şi un acvariu imens.

Yacht-ul de 400 milioane dolari al lui Abramovic

Urmărește Go4IT.ro pe Google News