Aceste suturi chirurgicale monitorizează rănile şi pot trimite informaţiile pe un smartphone

20.07.2016
Aceste suturi chirurgicale monitorizează rănile şi pot trimite informaţiile pe un smartphone
O echipă de ingineri de la Tufts University a creat suturi medicale capabile să monitorizeze rănile pe care sunt aplicate. Fitele sunt realizate din bumbac sau materiale sintetice şi sunt impregnate sau acoperite cu substanţe chimice care reacţionează la diferite elemente din corpul uman. Astfel, medicii vor putea urmări de la distanţă evoluţia unei răni sau starea unei infecţii. 
 
Suturile pot simţi presiunea, stresul, temperatura şi nivelurile de pH şi glucoză. Toate aceste informaţii sunt trimise prin intermediul unei aplicaţii la un smartphone sau computer. 
 
 
Înainte de a fi folosite în spitale, suturile mai trebuie să treacă printr-o serie de teste de biocopatibilitate. 
 
Aceste fire vor putea fi folosite, potrivit creatorilor, şi la realizarea de bandaje mai eficiente sau de îmbrăcăminte care poate monitoriza funcţii ale corpului. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult