Atlas, robotul-Terminator creat de Boston Dynamics, este testat acum prin pădurile din Statele Unite

18.08.2015

Cu înălţime de 1.88 metri şi greutate 150kg, robotul Atlas creat de compania Boston Dynamics (deţinută de Google) a părăsit mediul controlat de laborator, prototipul finanţat de agenţia DARPA intrând într-o fază avansată de teste, pregătind debutul în armata americană.

Conturată cu măiestrie de filmele din seria Terminator, perspectiva unui viitor în care armate de roboţi bipezi întorc armele împotriva foştilor stăpâni este încă departe. Departe de statura lui Arnold şi încă legat cu un cordon destul de gros, robotul Atlas pare cam nesigur pe terenul accidentat, marşul său semănând mai degrabă cu mersul unui beţiv aflat în drumul spre casă după o noapte la cârciumă.

˝Suntem interesaţi să scoatem acest robot în lume˝, declară Marc Raibert, fondatorul companiei Boston Dynamics. ˝Lucrăm la o versiune care să nu aibă acel cordon de alimentare˝, a mai declarat Raibert în cadrul conferinţei FAB 11 organizată de MIT.

Pe lângă abilităţile robotului Atlas de a-şi păstra echilibrul atunci când este lovit, clipul demonstrativ publicat de Boston Dynamics îl mai prezintă şi pe Spot, un robot patruped prevăzut cu un braţ mobil în loc de cap, folosit pentru interacţiune precisă cu obiectele din imediata vecinătate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult