Autorităţile dintr-o ţară europeană alungă cetăţenii de pe străzi folosind drone „înarmate” cu megafoane

Autori: Aurelian Mihai, Cătălin Niţu 16.03.2020
Autorităţile dintr-o ţară europeană alungă cetăţenii de pe străzi folosind drone „înarmate” cu megafoane

Poliţia din Spania, ţară intrată în carantină generalizată pentru limitarea răspândirii epidemiei Covid-19, a găsit o întrebuinţare neobişnuită pentru dronele folosite în mod normal la supravegherea aeriană a zonelor de graniţă.

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din capitala Madrid au început să folosească drone echipate cu difuzoare foarte puternice pentru a solicita populaţiei oraşului să rămâne în locuinţe, descurajând totodată amatorii de plimbări în aer liber. În mesaje, poliţia solicită oamenilor din zonă limiteze ieşirile doar la strictul necesar, cum ar fi aprovizionarea cu alimente, medicamente, sau pentru a ajunge la serviciu (acolo unde activităţile de nu sunt deja suspendate, sau nu se poate lucra de acasă).

 

 

„Nu vom ezita să folosim toate măsurile pe care le avem la dispoziţie pentru a asigura siguranţa tuturor”, a scris poliţia pe Twitter. „Deşi unii dintre voi ne vor îngreuna această sarcină.”

Operaţiunea cu drone din capitala Madrid a fost iniţiată după ce prim-ministrul Pedro Sánchez a decretat sâmbătă stare de urgenţă şi carantină generală la nivel national pentru următoarele 15 de zile, în răspuns la epidemia de coronavirus.

După Italia, Spania este a doua ţară din Europa care impune carantină generalizată, cu suspendarea activităţilor economice neesenţiale şi izolarea populaţiei la domiciliu.,

În dimineaţa zilei de luni, Spania raporta 7844 de cazuri confirmate şi 292 de decese, potrivit Ministerului Sănătăţii spaniol. Aproape jumătate dintre aceştia se află în regiunea Madrid, reşedinţa capitalei ţării. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat că Italia are 24747 de cazuri şi 1808 decese.

 

Tags: