Cadouri de Paşte – idei de cadouri pentru gadgetari

Ca de fiecare dată, în preajma sărbătorilor, go4it.ro realizează pentru cititori un articol cu recomandări care să-i ajute să ia mai uşor o decizie în ceea ce priveşte cadourile pentru persoanele dragi sau, de ce nu, pentru ei înşişi. Am căutat gadgeturi la modă, gadgeturi ciudate pentru cei care doresc să-şi surprindă apropiaţii cu ceva inedit, dar nu am neglijat nici promoţiile din magazinele online din România.

Cadouri de paste go4it

Mouse wireless Logitech M195 - 43 lei (pcgarage.ro)

Dacă stai prost cu banii, un mouse wireless de brand este o alegere ieftină şi care va fi pe placul majorităţii. Verifică totuşi ca persoana căreia vrei să i-l faci cadou să nu deţină un Razer, Saitek sau un Logitech din seria de gaming G sau multimedia MX.

Logitech M915 este un mouse de office cu senzor optic (1000 dpi rezoluţie). Pentru conectarea la PC sau laptop, ai la dispoziţie un receiver minuscul (nano-receiver). Acesta, pentru a nu fi pierdut când pleci la drum, poate fi poziţionat într-un compartiment special aflat sub capacul ce adăposteşte bateria.

Notificator E-Mail pe USB - 72 lei (gadgetbox.ro)

Acest cadou este potrivit pentru toţi cei care primesc mail-uri foarte importante. Notificatorul de e-mail pe USB te scuteşte de statul cu orele în faţa monitorului în aşteptarea unui mail important. Poţi să te întinzi lejer în pat, să citeşti o carte sau să te uiţi la TV. În momentul în care ai recepţionat un e-mail, LED-ul notificatorului se va aprinde. Se pot seta diverse culori de avertizare, dar şi semnale sonore.

Notificatorul a fost testat împreună cu serviciile Gmail şi Yahoo! Mail şi a funcţionat perfect. Teoretic, suportă orice server de mail de tip POP3.

Sistem audio 2.1 Microlab M-820 - 152 lei (pcgarage.ro)

Microlab este o firmă apreciată pentru sistemele de sunet cu un raport calitate-preţ excelent, dar şi pentru monitoarele de studio foarte bune. Sistemul 2.1 Microlab M-820 are o putere suficient de mare încât să asculţi piesele hard la un volum agreabil, fără să primeşti amendă pentru tulburarea liniştii publice. Subwoofer-ul are 16 Waţi reali, în vreme ce sateliţii câte 12 W. Cât despre fidelitatea sunetului, posesorii acestui sistem au doar cuvinte de laudă.

Tricou muzical - 155 lei (usbmania.ro)

Tot legat de sunet, dar cu un evident plus de lifestyle, este tricoul muzical. Acesta permite conectarea telefonului sau a MP3 Player-ului la boxele integrate. În plus, LCD-ul din zona pieptului are rol de egalizator grafic şi se animează în funcţie de frecvenţele redate. La spălare, nu uitaţi să îndepărtaţi partea electronică de pe tricou. În cazul în care tricoul se deteriorează, este simplu să vă printaţi orice model grafic doriţi pe un alt tricou şi să montaţi difuzoarele plus LCD-ul.

Braţară USB din piele - 155 lei (usbmania.ro)

Un asemenea stick USB, la fel ca şi cel ţinut pe post de breloc, e o garanţie a faptului că ai mereu la tine un suport de stocare pe care să ţii diverse utilitare şi documente. Spre deosebire de breloc, brăţara este mult mai elegantă. Ce-i drept, costă şi mai mult. Această brăţară oferă 8 GB spaţiu de stocare.

Telefon mobil Samsung S5230 La Fleur - 370 lei (emag.ro)

Fetelor le plac cadourile speciale, iar acest telefon este unul special. Nu prin dotări, ci prin tematica florală a carcasei, tocmai la fix dacă ne gândim că în sfârşit avem o primăvară cu vreme frumoasă. Ca specificaţii, Samsung S5230 se încadrează pe segmentul multimedia entry-level, având player MP3, slot microSD şi suport pentru căşti Stereo Bluetooth. Camera foto realizează poze la maximum 3.15 MP rezoluţie, în vreme ce clipurile video se limitează la modesta rezoluţie QVGA. Prin prisma raportului calitate-preţ, Samsung S5230 este o alegere excelentă.

Samsung S5230

Cameră foto Sony Cybershot W510 - 499 lei (sonycenter.ro)

Sony ne oferă la promoţie o cameră foto stilată, potrivită mai ales pentru reprezentantele sexului frumos - datorită culorii, evident. Dacă pe lângă exclamaţia "vai, ce drăguţă e!" sunteţi întrebaţi şi ce dotări are (lucru puţin probabil totuşi), puteţi să răspundeţi că are 12 MP, 4x zoom optic şi tehnologii Face Detection / Smile Shutter.

Sony W510

Smartphone LG Optimus One - 639 lei (mobile123.ro)

LG Optimus One este unul dintre cele mai accesibile smartphone-uri cu sistem de operare Android, dar care s-a remarcat totodată şi prin dotările complete. Cititoarele go4it care dispun de fondurile necesare pot face cadou iubiţilor un astfel de dispozitiv. Suntem convinşi că vor fi încântaţi. Vă reamintim câteva specificaţii majore ale lui LG Optimus One:

  • Android OS 2.2 (suportă upgrade la 2.3)
  • ecran capacitiv de 3.2 inch, 320 x 480 pixeli
  • CPU 600 MHz + GPU Adreno 200, 512 MB RAM
  • Cameră de 3.15 MP, video VGA
  • HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth
  • GPS, A-GPS

LG Optimus One

Netbook Acer Aspire One D255 - 979 lei (emag.ro)

Cu acest mini-laptop, alături de un modem HSDPA, scapi de camera te aşezi liniştit la umbra unui copac sau la o terasă şi începi să-ţi aşterni pe blog gândurile sau, dacă lucrezi în online, îţi rezolvi chiar sarcinile de serviciu. Pe timp de vară, este mult mai plăcut decât să stai închis într-un birou răscolit de aerul condiţionat sau, mai rău, fără aer condiţionat.

Acer Aspire One D255 are un display de 10.1 inch şi o configuraţie centrată în jurul procesorului Intel Atom N450 (1.66 GHz). Memoria RAM este de 1 GB, iar spaţiul de stocare de 250 GB. Cât priveşte sistemul de operare, netbook-ul vine cu OS-ul Windows 7 Starter preinstalat.

Acer Aspire One D255

Panasonic HDC-SDT750 - cameră video 3D - 4997 lei (f64.ro)

Acesta este evident un cadou exclusivist pe care doar cei cu foarte mulţi bani îl pot lua în calcul. Cu Panasonic SD750, împreună cu un obiectiv 3D, îţi creezi propriile filme 3D. Şi nu oricum, ci la rezoluţie Full-HD. Pentru vizualizarea conţinutului 3D, ai nevoie şi de un televizor compatibil. Toate produsele (cameră + obiectiv 3D + TV 3D) costă undeva în jur de 12.000 de lei.

Dacă aceste recomandări nu-ţi sunt pe plac, aruncă o privire peste articolul "10 gadgeturi folositoare, totul cu mai puţin de 1000 de lei".

În final, dăm o mână de ajutor şi celor care nu pot sau nu doresc să cheltuie bani pe cadouri de Paşte. În perioada 20 aprilie - 18 mai, numai pe go4it.ro, se vor pune la bătaie zeci de premii constând în Tunere TV, mouşi wireless, stick-uri de memorie şi multe, multe jocuri noi şi, bineînţeles, originale. Pe lângă acestea, la finalul campaniei, toţi participanţii, câştigători sau necâştigători, vor intra în urnă pentru marile premii: un netbook Acer Aspire One, un super laptop de gaming Acer Aspire 5742G si un monitor Acer G225HQ. Detalii despre campanie găsiţi aici.