China a finalizat cel mai mare radiotelescop din lume. Cu un diametru de 500 de metri, acesta va căuta extratereştri

05.07.2016
China a finalizat cel mai mare radiotelescop din lume. Cu un diametru de 500 de metri, acesta va căuta extratereştri
China a finalizat cel mai mare radiotelescop din lume, în provincia Guizhou, la cinci ani de la începerea lucrărilor. Antena parabolică a acestuia, cu un diametru de 500 de metri, are o suprafaţă cât a 30 de stadioane de fotbal. Proiectul Five-hundred-meter Aperture Spherical Telescope (FAST) a costat 180 de milioane de dolari, iar radiotelescopul va fi pornit în luna septembrie a acestui an. 
 
FAST este de aproape două ori mai mare decât al doilea cel mai mare radiotelescop din lume, Arecibo Observatory din Puerto Rico, care are un diametru de 300 de metri.  
 
Citeşte şi: Această companie vrea să crească drone în tuburi cu substanţe chimice
 
Unul dintre cercetătorii chienzi implicaţii în proiect a spus că dacă FAST ar fi umplut cu vin, ar fi suficientă băutură încât fiecare om de pe planetă să primească cinci sticle. 
 
 
Misiunea FAST este să caute civilizaţii extraterestre, dar şi pulsari, quasari sau unde gravitaţionale. După o perioadă de trei ani în care radiotelescopul va fi testat şi ajustat, la acesta vor avea acces cercetători din toată lumea. 
 
Pentru ca radiotelescopul să fie construit, mai mult de 9.000 de localnici din zonă au fost relocaţi. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult