Companiile aeriene încep să echipeze avioanele cu pungi speciale pentru izolarea electronicelor care iau foc

17.10.2016
Companiile aeriene încep să echipeze avioanele cu pungi speciale pentru izolarea electronicelor care iau foc
Drama prin care trece Samsung în urma incidentelor înregistrate cu smartphone-uri Galaxy Note7, care luau foc sau explodau, va schimba industria alectronicelor şi va urmări compania sud-coreeană mulţi ani de acum încolo. Însă, efectele sunt mult mai extinse. După dezbaterea cauzată de Note7 mai multe companii aeriene au decis să echipeze avioanele de pasageri cu pungi speciale în care să fie pus electronicele care se supraîncălzesc şi riscă să ia foc în timpul zborurilor. 

Nu au fost foarte multe astfel de cazuri; autoritatea aeronautică americană FAA a înregistrat 129 de astfel de incidente în ultimii 25 de ani. Însă, numărul acestora s-a înmulţit în 2016, când au fost consemnate 23 de cazuri. 

 
Printre companiile care au început să pună astfel de pungi în cabine se numără Alaska Air, Virgin America şi Delta. Este, însă, foarte posibil ca aceasta să devină o măsură standard în scurt timp, pe măsură ce tot mai mulţi oameni urcă cu echipamente electronice la bord. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult