Cum arată noile dispozitive de tip Skimmer, folosite de hoţi pentru clonarea cardurilor de credit

Cum arată noile dispozitive de tip Skimmer, folosite de hoţi pentru clonarea cardurilor de credit

Tehnologia avansează şi pentru hoţi, dispozitivele aplicate pe bancomate cu scopul a clona cardurile de credit introduse de vizitatori fiind acum atât de bine miniaturizate încât sunt aproape de nedetectat.

Vândute la preţuri considerabile pe piaţa neagră, dispozitivele de tip skimmer fixate de ATM-uri pentru a clona datele cardurilor de credit şi intercepta codul PIN tastat de posesorii acestora par să fi dus miniaturizarea la rang de artă. Practic, ultimele versiuni intrate în atenţia grupului european pentru securitatea ATM-urilor şi prevenţia fraudei sunt atât de bine deghizate încât pot trece neobservate pentru aproape oricine.

Mini-skimmer conceput pentru a fi aplicat peste slotul pentru acceptare card.

În imaginea de mai jos poate fi observată o cameră video miniaturală folosită pentru a înregistra victimele în timp ce introduc codul PIN folosind tastatura ATM-ului. Singurul element mai voluminos este acumulatorul preluat de la un telefon mobil, responsabil cu alimentarea dispozitivului pentru cât mai mult timp. Construită pentru a imita o protuberanţă pe carcasa ATM-ului, camera video este fixată în dreptul tastaturii.

Cameră video aplicată în dreptul tastaturii numerice

Citirea card-ului de credit se face cu un dispozitiv aplicat deasupra portului unde este introdus cardul. Pentru a trece complet neobservat, skimmer-ul este deghizat cu un element confecţionat din plastic dur a cărui formă pare să imite sistemele anti-fraudă folosite de obicei la ATM-uri.

Skimmer şi cameră video foarte bine deghizate

În plus, pentru a-şi spori şansele de a sustrage bani din conturile victimelor înainte ca banca să sesizeze comiterea unei fraude, infractorii au început să apeleze la skimmer-e prevăzute cu sistem de comunicaţie GSM. Acestea sunt capabile să transmită în timp real datele bancare şi clipurile filmate la tastarea codului PIN unui smartphone aflat în posesia infractorului.

Skimmer foarte subţire, care ascunde majoritatea componentelor electronice sub un afiş fals

În timp ce problema devine tot mai greu de controlat, sfaturile date de autorităţi rămân practic neschimbate: atenţie sporită şi evitaţi folosirea ATM-urilor care arată suspicios.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult