Disney a anunţat patru drone Star Wars. Ajung în magazine în 2016 [VIDEO]

25.07.2016

În ultimii ani au tot apărut pe internet clipuri video cu diverse drone modificate pentru a semăna cu navetele spaţiale din Star Wars. Ca şi în cazul roboţelului BB-8, lansat în parteneriat cu Sphero, Disney şi Lucas Film au ales o companie specializată deja în domeniu pentru realizarea dronelor oficiale Star Wars: Propel. Acestea sunt patru la număr şi iau forma a patru vechicule zburătoare iconice din celebra serie de filme.

Primele drone Star Wars vor fi realizate folosind designul navelor X-Wing T-65 (pilotat de către Luke Skywalker, cu roboţel R2-D2 inclus), TIE Advanced x1, Millenium Falcon şi speeder bike-ul 74-Z din junglele de pe Yavin 4. Chiar dacă în filme navetele sunt propulsate de reactoare, noile drone vor avea în partea de jos câte patru elice, care le va ridica de la sol. Acestea vor putea să zboare la o altitudine fixă, sau să zboare în orice direcţie doresc utilizatorii la viteze foarte mari. Dronele vor putea accelera de la 0 la 50 de kilometri pe oră în trei secunde, viteza maximă de deplasare fiind de 55 km/h. Modelele prezentate de către Propel sunt încă în stadiu de prototip, aspectul exterior fiind încă nefinisat.

Se pare că Disney a dorit să aducă pe piaţă jucării Star Wars care să fie cât mai aproape de viziunea originală a filmului, integrând chiar şi lasere pentru un plus de autenticitate. Desigur, laserele nu sunt destul de puternice pentru a deteriora alte jucării, însă cu siguranţă nu ar trebui să fie îndreptate către ochii altor persoane.

Lansarea celor patru drone este programată pentru ultima parte a anului, iar preţurile vor varia între 200 şi 300 de dolari în Statele Unite ale Americii.

Citeşte şi BB-8 by Sphero: jucărie Star Wars pentru smartphone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult