BB-8 by Sphero: jucărie Star Wars pentru smartphone

08.09.2015

Sphero, compania din spatele unor accesorii pentru telefon foarte distractive, a realizat un parteneriat cu Disney pentru a crea o jucărie inteligentă bazată pe noul roboţel din Star Wars The Force Awakens: BB-8. Anunţul a fost făcut la IFA 2015 şi am putut să îl vedem pe viu săptămâna trecută în cadrul evenimentului.

BB-8 de la Sphero va încerca să imite cât mai bine personajul din film. Acesta este construit dintr-o bilă care îndeplineşte funcţia de rotaţie necesară mişcării şi capul roboţelului, care se mişcă într-un mod autentic. Controlul jucăriei este realizat exclusiv prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone sau tabletă, aceasta putând fi ghidată în timp real, sau lăsată să patruleze prin cameră după bunul plac. Jucăria poate să detecteze obstacole şi să le evite, iar întregul său traseu este înregistrat pentru a memora locurile prin care nu poate să treacă. Aplicaţia include şi alte funcţii interesante precum comenzi pentru a realiza gesturi precum „da” sau „nu”, afişarea unor holograme folosind tehnologia AR de pe telefon, cât şi posibilitatea de a monitoriza temperatura internă a dispozitivului.

Încărcarea se face folosind o staţie dedicată cu branding Star Wars. Lansarea lui BB-8 de la Sphero este programată pentru luna octombrie, cu două luni înainte de apariţia filmului în cinematograf. Jucăria va ajunge în magazinele americane la preţul de 150 de dolari, care probabil că se vor transforma în 150 de euro atunci când va fi pe rafturile europene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult