Dispozitivul simplu care transformă sticlele de plastic în sfoară, inventat de doi francezi [VIDEO]

04.03.2016
Dispozitivul simplu care transformă sticlele de plastic în sfoară, inventat de doi francezi [VIDEO]

Doi tineri francezi au inventat un dispozitiv simplu, care costă doar 15 dolari, capabil să transforme cu uşurinţă PET-urile în sfoară.

Pavel şi Ian, din Versailles, susţin că dintr-o singură sticlă poate fi creată o sfoară suficient de puternică pentru a tracta un automobil.

Dispozitivul dispune de un mâner din lemn, o lamă şi un ghid de tăiere.

Cei doi tineri strâng bani pentru producţia de serie prin intermediul platformei de crowdfunding Kickstarter.

Pentru a folosi Plastic Bottle Cutter, mai întâi trebuie îndepărtat fundul sticlei. Unealta transformă restul recipientului într-o fâşie lungă şi îngustă de plastic, care poate fi ulterior împletită pentru sfori rezistente sau folosită ca atare.

La momentul redactării acestui articol, cei doi francezi au strâns fonduri în valoare de peste 142.000 de euro, deşi aveau nevoie, pentru a produce dispozitivul, de 8.500 de euro.

Primele unităţi vor fi livrate către clienţi în luna iunie.

Astfel de proiecte sunt mai mult decât binevenite. World Economic Forum a estimat la un moment dat că gunoaiele de plastic din oceanele lumii vor cântări în mai puţin de 30 de ani mai mult decât toţi peştii care trăiesc în acest mediu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult