DJI anunţă Mavic 2 Pro şi Mavic 2 Zoom, două drone ultra performante pentru filmări aeriene

24.08.2018
DJI anunţă Mavic 2 Pro şi Mavic 2 Zoom, două drone ultra performante pentru filmări aeriene

DJI, producătorul chinez de drone numărul unu în lume, a anunţat noua gamă de produse Mavic 2. Aceasta include două modele de drone: Mavic 2 Pro şi Mavic 2 Zoom, fiecare cu o serie de funcţii proprii, care le diferenţiază de variantele lansate în trecut. Desigur, cu specificaţii şi capabilităţi extinse, vine şi un preţ ceva mai piperat, pe care utilizatorii pasionaţi de drone vor trebui să îl suporte.

Ambele modele Mavic 2 sunt similare în design şi capabilităţi la nivel tehnic atunci când vine vorba despre zbor. Ambele pot atinge viteze maxime de 70 de kilometri pe oră şi autonomie de 30 de minute şi la exterior arată la fel, fiind bazate pe acelaşi şasiu cu braţe pliabile. Motoarele vechiului Mavic Pro au fost schimbate cu unele mult mai silenţioase, iar sistemul de protecţie împotriva obstacolelor a fost îmbunătăţit, fiind acum bazat pe zece senzori. Materialul video este transmis către telecomandă folosind noua tehnologie DJI OcuSync 2.0, care asigură un flux video live în Full HD pe o rază de aproximativ 8 kilometri.

Modelul Mavic 2 Zoom este cel „de bază”, fiind echipat cu un senzor foto/video mai mic de 1/2.3”. Acesta vine însă cu un obiectiv cu zoom optic 2X (24-48 mm)şi cu capabilitatea de a extinde încă pe atât zoom-ul în mod digital lossless prin scăderea rezoluţiei la Full HD (drona filmează în 4K în mod normal). Drona realizează fotografii la rezoluţia de 12 megapixeli, însă poate să combine nouă fotografii distincte pentru crearea unei fotografii în mod „Super Resolution” la 48 megapixeli. Printre noile moduri de funcţionare automată precum Hyperlapse avem şi modul „dolly zoom” (trans-trav în limba română), care realizează un efect dramatic, popularizat de filme precum Jaws, în care camera se îndepărtează sau se apropie de subiect, iar efectul de zoom este activat în timpul mişcării.

Mavic 2 Pro în schimb este drona pe care şi-o vor dori cei care sunt interesaţi de cea mai înaltă calitate a materialului înregistrat. Întrucât DJI a cumpărat compania Hasselblad de curând, era doar o chestiune de timp până când dronele sale urmau să integreze această tehnologie. Mavic 2 Pro este prima dronă echipată cu o cameră Hasselblad cu senzor de 20 megapixeli cu diagonală de 1”. Aceasta poate înregistra material 4K în HDR cu profil de culoare pe 10 biţi (şi opţiune Dlog-M pentru un control mai fin al culorilor în post procesare), fiind astfel una dintre cele mai performante drone pentru consumatori disponibilă.

Aceasta va asigura imagini mai clare, culori mai naturale şi o performanţă mult îmbunătăţită faţă de dronele DJI din trecut, în special în lumină mai slabă, graţie unui senzor mai mare şi tehnologiei dezvoltate de Hasselblad şi diafragmei variabile între f/2.8 şi f/11.

Dronele pot fi comandate chiar acum în ţările în care DJI livrează direct, urmând să fie disponibile şi în magazinele partenere foarte curând. Preţul unui DJI Mavic 2 Zoom este de 1.250 euro, în timp ce Mavic 2 Pro costă 1.450 euro, costul în plus fiind justificat de camera mult mai sofisticată de la bord.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult