Proiectele necunoscute ale lui Henri Coandă

Inventat acum 100 de ani, avionul cu reacţie al lui Coandă reprezintă una dintre cele mai importante realizări tehnologice din istorie, asta o ştim cu toţii (sau cel puţin aşa ar trebui), dar oare câţi dintre voi aţi auzit de celelalte proiecte ale inginerului nostru?

În parteneriat cu Asociaţia Henri Coandă, vă vom dezvălui într-un adevărat maraton secretele din spatele farfuriei zburătoare (aerodina lenticulară), ale tunelelor subterane pentru transport de mărfuri, ale caselor modulare şi ale multor alte proiecte incredibile.

Este nevoie de o minte deschisă şi capabilă care să finalizeze aceste planuri, dar şi de bani. Şi aici nu vorbim de idei ce ţin de domeniul ştiinţifico-fantastic, ci de lucruri concrete care ar ajuta România atât de blocată în ignoranţă să iasă din impas.

Împreună cu inginerul Sorin Dinea, cel mai important susţinător al proiectelor lui Coandă, vă vom dezvălui într-un adevărat maraton secretele din spatele farfuriei zburătoare (aerodina lenticulară), ale tunelelor subterane pentru transport de mărfuri, ale caselor modulare şi ale multor alte proiecte incredibile.

Este mare păcat să nu încercăm să ducem mai departe munca unui geniu al tehnologiei. Henri Coandă, dar şi alţi ingineri şi oameni de ştiinţă, au demonstrat de-a lungul istoriei că România are oameni sclipitori cu idei sclipitoare. În ziua de azi însă, un singur om nu prea mai poate face istorie. E nevoie de un efort entuziast al unei întregi echipe, susţinute şi financiar, nu doar moral.

Săptămâna viitoare vă vom prezenta primul articol din serie. Păstrăm suspansul şi vă lăsăm să ghiciţi care.