Drona GoPro Karma se întoarce în magazine

02.02.2017
Drona GoPro Karma se întoarce în magazine

Drona Karma de la GoPro este acum disponibilă din nou pentru vânzare prin intermediul site-ului oficial al companiei. Aceasta a fost lansată în toamna anului trecut şi retrasă din circulaţie la scurt timp după ce a ajuns în mâinile utilizatorilor. Se pare că în cele trei luni de absenţă de pe piaţă, problema legată de sistemul de alimentare cu energie electrică a fost corectată, cei care au cumpărat şi returnat drona în trecut fiind recompensaţi cu o cameră GoPro Hero 5 Black.

Preţul dronei pe site-ul GoPro nu s-a schimbat faţă de cel de la lansare iniţială. Drona Karma individuală este listată la 869,99 euro, fiind echipată doar cu telecomanda şi suportul cu stabilizare GoPro Karma Grip. Pachetul care include şi o cameră GoPro Hero 5 costă 1.199,99 Euro. Aceste pachete pot fi comandate chiar acum în Statele Unite ale Americii, însă abia în săptămânile următoare vor fi disponibile şi în Europa.

În momentul în care au fost retrase de pe piaţă, dronele Karma au fost livrate în număr mic, mai puţin de 2.500 de unităţi fiind în mâinile utilizatorilor în acel moment. Problema era legată de sistemul de alimentare cu energie electrică, o componentă care ţinea acumulatorul în loc fiind proiectată greşit. Deplasarea accidentală a acesteia tăia alimentarea temporară cu energie electrică a dronei, rezultatul fiind prăbuşirea.

GoPro nu este într-o poziţie foarte bună pe piaţă în acest moment, vânzările de camere de acţiune fiind într-o continuă scădere. După problema dronelor Karma, a fost necesară concedierea a 15% din forţa de muncă din cadrul companiei, a doua din cursul anului 2016.  

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult