Hyundai a creat un robot-exoschelet funcţional, care dă purtătorului forţa să ridice sute de kilograme

13.05.2016
Hyundai a creat un robot-exoschelet funcţional, care dă purtătorului forţa să ridice sute de kilograme

Exoscheletul robotic întâlnit deja în filme SF ca Edge of Tomorrow sau Ironman a fost recreat şi în realitate. Proiectat de inginerii Hyundai, acesta poate fi purtat asemenea unui costum, conferind operatorului forţa de a ridica şi muta obiecte foarte grele aproape fără efort.

Potrivit companiei producătoare, exoscheletul robotizat şi-ar putea găsi aplicaţii în fabrici sau domeniul militar, dar şi în centrele medicale unde ar putea ajuta reabilitarea persoanelor paralizate complet sau parţial.

Aparent, echipamentul în care operatorul este fixat apelând la un sistem de chingi este controlat folosind clapete poziţionate la nivelul mâinilor, posibil şi senzori plasaţi in zone cheie (genunchi, coate, încălţăminte) cu rolul de a sesiza intenţia de mişcare.

Noua platformă botezată H-LEX include deja două variante de exoschelet, unul heavy-duty pentru folosirea în fabrici la ridicarea obiectelor deosebit de grele şi altul mai suplu şi uşor, creat pentru a reda mobilitatea persoanelor cu deficienţe locomotorii.

Google/Alphabet a scos la vânzare Boston Dynamics, compania responsabilă cu producerea roboţilor-terminator

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult