Idei îndrăzneţe: „De ce nu am tipări o casă?”

Idei îndrăzneţe:

Odată cu scăderea costurilor tiparului tridimensional, ceea ce nu-l face însă în nici un caz accesibil, versatilitatea acestuia începe să inspire creaţii din ce în ce mai diverse. După ce am văzut prima încercare de tipărire a unui disc de pickup, studioul de arhitectură  Universe Architecture din Olanda a venit cu o idee şi mai îndrăzneaţă.

Folosind un sistem industrial de tipar 3D care este fabricat de Monolite UK Ltd, olandezii vor încerca, nici mai mult, nici mai puţin, să construiască o întreagă casă. Având o arhitectură interesantă, casa olandezilor va fi realizată, bucată cu bucată, cu ajutorul unei maşini de tipar D-Shape. Acest echipament este special conceput pentru acest gen de activităţi şi permite realizarea unor obiecte cu dimensiuni de 6 x 9 metri.

Pornind de la un amestec de nisip şi un liant necunoscut, care după uscare va forma un material asemănător cuarţului sau feldspatului, maşina D-Shape va crea componente scobite la interior. Acestea vor fi umplute ulterior cu ciment şi vor fi asamblate pentru a forma întregul ansamblu.

Efortul, care va necesita circa 18 luni, va avea ca rezultat prima clădire tipărita 3D din lume. Iniţiatorii acestui proiect doresc ca aceasta să devină un obiectiv turistic, o demonstraţie a flexibilităţii oferite de tehnologiile de tipar tridimensional.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News