Microsoft pare că a găsit soluţia pentru ecrane pliabile care nu se strică. Următoarea tabletă Surface ar putea fi beneficiar

17.09.2019
Microsoft pare că a găsit soluţia pentru ecrane pliabile care nu se strică. Următoarea tabletă Surface ar putea fi beneficiar

Spectator din umbră la primele încercări făcute de competiţie pentru lansarea de telefoane cu ecran pliabil, Microsoft pare că a găsit o soluţie tehnică pentru creşterea rezistenţei ecranelor pliabile la îndoiri repetate.

Încrezători în capacitatea lor de lansa primul smartphone pliabil înainte competiţiei, cei de la Samsung s-au lovit de realitate în, probabil, cel mai urât mod cu putinţă, flagship-ul Galaxy Fold defectându-se chir în mâinile jurnaliştilor care l-au primit drept cadou în urma participării la evenimentul de lansare. Fără cale de ieşire onorabilă, Samsung a anulat pre-comenzile fanilor şi suspendat pe termen nedefinit livrările Galaxy Fold. Până la urmă au fost necesare mai multe luni de teste şi dezvoltarea unei noi revizii hardware pentru a face din Galaxy Fold un produs vandabil.

Potrivit descrierilor furnizate într-o aplicaţie pentru brevet, inginerii Microsoft au creat un nou tip de balama care pune în spatele ecranului un lichid special, cu rol de umplere a golurilor apărute în timpul îndoirii şi distribuire a presiunii pe o suprafaţă mai amplă. Rezultatul ar trebui să fie prevenirea apariţiei de cute în structura ecranului OLED, cauzând deformări permanente şi defectare prematură. Un alt beneficiu al balamalei etanşe este împiedicarea pătrunderii de praf sau alte impurităţi.

Un aspect important este că brevetul nu pare să fie legat de un produs anume, Microsoft lăsând posibilitatea şi altor producători să folosească sub licenţă noul tip de balama cu lichid.

Nu este clar dacă noua tehnologie îşi va face loc într-un produs comercial chiar de anul acesta, Microsoft având plănuită dezvăluirea noii game de tablete Surface pentru luna octombrie. Însă este posibil ca evenimentul să găzduiască şi demonstraţii cu dispozitive încă aflate la stadiul de prototip, o tabletă cu ecran pliabil fiind exact genul de gadget care să aprindă interesul fanilor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult