Samsung ar putea renunţa la seriile Galaxy S şi Galaxy Note. Noua gamă s-ar putea numi Galaxy One

17.09.2019
Samsung ar putea renunţa la seriile Galaxy S şi Galaxy Note. Noua gamă s-ar putea numi Galaxy One

Strategia Samsung de a lansa două serii de smartphone-uri de top pe an a fost de efect la început, însă în ultima perioadă pare să nu mai funcţioneze la fel de bine. Diferenţele mici între modele fac utilizatorii să aştepte mai mult pentru un upgrade, compania bazându-se în principal pe segmentul mid-range pentru cota de piaţă uriaşă. Acum că seria Galaxy Fold intră în discuţie, Samsung ia în considerare renunţarea la seriile S şi Note, şi să le aducă pe piaţă împreună, sub o singură „umbrelă”.

Galaxy Note10+ nu este cu mult diferit faţă de un Galaxy S10 5G, de exemplu. Ambele telefoane integrează componente la fel de puternice, ecrane la fel de mari şi baterii similare în dimensiuni. Diferenţele notabile sunt poziţia decupajului din display, prezenţa S-Pen-ului şi lipsa jack-ului de căşti pe noul Note. Astfel, cineva care preferă un jack de căşti faţă de un stylus, va cumpăra un model Galaxy S10, mai ales după lansarea Note, când preţurile vechilor modele scad.

Conform Evan Blass, cunoscut pentru leak-uri din industrie foarte bine documentate, Samsung ia în considerare eliminarea denumirilor Galaxy S şi Galaxy Note, în favoarea unei singure serii de telefoane, care să includă ambele „familii” de dispzitive: Galaxy One. Practic, Galaxy One ar putea integra mai multe telefoane high-end, lansate simultan, care să ofere funcţiile pe care utilizatorii şi le doresc. Pe segmentul foarte înalt acestea vor integra S-Pen, iar cele mai ieftine vor fi livrate ca şi până acum.

Prima serie de dispozitive „unificate” de la Samsung ar putea fi chiar S11, care cel mai probabil nu va păstra acest nume de acum înainte. Totuşi, decizia internă din cadrul companiei nu este finală, deci este posibil ca lansările să continue la fel ca până acum, cel puţin pentru viitorul apropiat. Este clar însă că Samsung ia în calcul acest lucru. Totul pare să depindă însă de succesul Galaxy Fold.

Întrucât Samsung ar putea avea în primăvară lansarea de smartphone-uri high-end „tradiţionale”, atât modelele care erau înainte încadrate în seria S, cât şi în seria Note, rămâne un loc liber pentru o lansare în cea de-a doua jumătate a anului. Aceasta ar putea fi umplută de noi dispozitive pliabile din gama Fold, care oferă funcţionalitate destul de diferită pentru a justifica evenimente de lansare dedicate.

Totul ţine acum de capacitatea de producţie din cadrul diviziei Samsung Display, care ar trebui să crească numărul de ecrane pliabile semnificativ pentru a avea pe piaţă disponibile unităţi de Galaxy Fold cât să acopere cererea, la un preţ mai mic. Practic, creşterea capacităţii de producţie ar trebui să scadă semnificativ costurile de producţie. Chiar şi aşa, aceste modele pliabile vor rămâne mai scumpe, integrând mai multe componente şi fiind mai greu de produs decât cele tradiţionale.

Tot Blass spune că seria S10 va primi funcţionalitatea Live Focus pe video, funcţie care a fost prezentată drept exclusivă seriei Note10. Aceasta va veni peste câteva luni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult