Nike anunţă Adapt Huaraches, primii pantofi sport pe care îi poţi ruga verbal să se lege singuri

30.08.2019
Nike anunţă Adapt Huaraches, primii pantofi sport pe care îi poţi ruga verbal să se lege singuri

Nike are deja o tradiţie în realizarea de pantofi sport cu şireturi care se strâng automat, pornind de la conceptul prezentat prima dată în filmul Back to the Future. După modelul Adapt BB, lansat în primăvară, care oferea posibilitatea de a controla şireturile automate prin intermediul unei aplicaţii pentru mobil, compania a anunţat o nouă versiune modernizată a unui design clasic, care permite funcţionalitate similară. Este vorba despre Adapt Huaraches, pantofi sport care vor permite control prin aplicaţie, dar şi prin comenzi vocale pe iPhone prin intermediul Siri.

Nike Adapt Huaraches este un nou model de pantofi sport pentru alergat, inspirat de originalul Air Huaraches , care a debutat în 1991. Aceştia sunt construiţi folosind o construcţie din neopren şi exoschelet de susţinere, diferenţa fiind lipsa şierturilor tradiţionale şi un nou design modernizat. La baza pantofului, Adapt Huaraches integrează un motoraş pentru strângerea automată a şireturilor, cât şi o zonă iluminată cu LED-uri RGB, care poate fi personalizată.

Folosind aplicaţia de smartphone, Adapt Huaraches vor putea înregistra mai multe profiluri de intensitate a şireturilor, cât şi culori diferite pentru fiecare profil în parte. Fiecare profil poate fi dedicat unui caz de utilizare specific. De exemplu, atunci când alergi, pantoful ar putea fi mai strâns pe picior, în timp ce atunci când eşti la birou, sau doreşti să te relaxezi, şireturile ar putea fi slăbite puţin pentru extra confort.

Aplicaţia de mobil Nike Adapt (link Android) este aceeaşi care a fost folosită şi pe pantofii Nike Adapt BB, actualizată acum cu suport pentru Adapt Huaraches. Aceasta poate oferi control rapid al funcţiilor de pe pantofi, dar oferă şi informaţii despre starea bateriei. Şireturile pot fi controlate pentru fiecare pantof independent.

Noutatea este însă suportul pentru scurtături prin intermediul Siri. Poţi să îţi setezi propriile comenzi vocale, pe care le poţi realiza fie de pe iPhone, fie de pe Apple Watch, pentru a seta profilurile de utilizare fără a folosi aplicaţia în mod direct. Tot ce trebuie să faci este să spui Hey Siri şi să rosteşti comanda setată.

Lansarea Nike Adapt Huaraches va avea loc pe 13 septembrie prin intermediul aplicaţiei SNKRS, dar şi în câteva magazine din SUA. Modelul Adapt BB, lansat în primăvară a ajuns în magazine la preţul de 350 de dolari, deci probabil că noul model Huaraches va costa probabil tot cam atât. În cazul Adapt BB, un update al aplicaţiei Nike Adapt pentru Android a dus la imposibilitatea de conectare la pantofi. Astfel, anumiţi utilizatori nu au putut să îşi mai folosească pantofii, întrucât nu mai puteau fi controlaţi pentru a strânge şireturile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult