Nota primită de un curier de la Einstein s-a vândut la licitaţie cu 1,56 milioane de dolari

Nota primită de un curier de la Einstein s-a vândut la licitaţie cu 1,56 milioane de dolari
În 1922, Albert Einstein se afla la Tokio, fiind cazat la  Imperial Hotel Tokyo. Un curier i-a adus un mesaj, iar fizicianul a vrut să îi dea un bacşiş. Acesta l-a refuzat sau omul de ştiinţă nu a avut mărunţiş, nu se ştie exact. Einstein nu a vrut să îl lase să plece cu mâna goală. Astfel, i-a scris două mesaje pe foi de hârtie. Iată unul dintre acestea, în germană: „O viaţă liniştită şi modestă aduce mai multă bucurie decât o urmărire continuă a succesului însoţită de tulburări constante”. 
 
Urmaşii curierului respectiv spun că fizicianul, care nu era încă o celebritate cunoscută în afara cercurilor ştiinţifice, i-a spus acestuia că este posibil ca acea notă să valoreze mulţi bani în viitor. Einstein a avut dreptate. Fizicianul urma să primească Premiul Nobel pentru Fizică, iar după aceea faima lui a continuat să crească. 
 
Nota a fost cumpărată la licitaţie de o persoană din Europa în schimbul a 1,56 milioane de dolari. Organizatorii se aşteptau să obţină pe document între 5.000 şi 8.000 de dolari. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult