O femeie a fost reţinută de poliţie în Arabia Saudită deoarece purta fustă scurtă într-un clip video publicat pe Snapchat

20.07.2017

Poliţia din Arabia Saudită a reţinut, pe 18 iulie, o femeie care apărea într-un clip video filmat la un sit istoric şi apoi publicat pe Snapchat. În înregistrarea respectivă, tânăra apare îmbrăcată în fustă scurtă. La momentul respectiv autorităţile au confirmat faptul că au emis mandate de arestare pentru femeie şi persoana care a filmat clipul. Totuşi, la câteva ore după ce a fost reţinută, tânăra a fost eliberată, după ce a susţinut că nu a ştiut că înregistrarea a fost publicată pe internet.

 

Oamenii legii din statul islamic au fost deranjaţi de ţinuta provocatoare a femeii. Clipul video a fost publicat pe Snapchat pe 16 iulie, iar la scurt timp după aceea s-a viralizat. Înregistrarea a fost făcută în satul istoric Ushaiger, aflat la 100 de kilometri de capitala Riad.

 

Ştirea a făcut valuri în Arabia Saudită, iar un post local de televiziune a blurat femeia în clipul video.

Astfel de cazuri sunt destul de comune în statul islamic. Anul trecut au fost reţinuţi la Mecca mai mulţi tineri care purtau jeanşi rupţi, dar şi o persoană încălţată cu Crocs.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult