Oombrella este o umbrelă inteligentă, cu senzori care te anunţă că urmează să plouă

29.02.2016
Oombrella este o umbrelă inteligentă, cu senzori care te anunţă că urmează să plouă
În era dispozitivelor conectate, chiar şi un accesoriu banal precum o umbrelă a devenit inteligent. Oombrella este o umbrelă care dispune de senzori şi îi poate anunţa pe utilizatori că va începe să plouă sau să ningă, cu 30 de minute înainte ca fenomentul meteo să înceapă. 
 
Oombrella face prognoza meteo pentru următoarea jumătate de oră folosind senzorii încorporaţi (pentru temperatură, umiditate şi GPS), dar şi date dintr-o platformă de socializare. 
 
 
Umbrela comunică cu smartphone-ul prin intermediul aplicaţiei Wezzoo, disponibilă în 189 de ţări în versiuni pentru Android şi iOS. Acesta este o platformă meteo socială prin care utilizatorii pot partaja informaţii despre vreme. 
 
Aplicaţia îi poate notifica pe utilizatori şi atunci când uită umbrela acasă, într-un restaurant sau la serviciu. 
 
Oombrella este în acest moment un prototip, dar va putea fi cumpărată prin intermediul platformei de crowdfunding Kickstarter în acest an. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult