Raspberry Pi lansează revizia A+, un micro-computer mai mic şi mai eficient

10.11.2014
Raspberry Pi lansează revizia A+, un micro-computer mai mic şi mai eficient

Raspberry Pi Foundation a anunţat astăzi un nou model de micro-computer: A+. Acesta reprezintă o nouă iteraţie a lui Raspberry Pi Model A, oferind aceleaşi performanţe, însă îmbunătăţeşte formula oferind un design mai compact, cât şi componente mai eficiente. Rezultatul este un dispozitiv mai mic, dar şi mai ieftin decât modelul precedent.

Raspberry Pi A+ utilizează acelaşi SoC Broadcom BCM2835 şi acelaşi modul de memorie RAM cu 256 MB, însă PCB-ul pe care acestea sunt instalate este acum mult mai mic. Vechiul Model A măsura 86 mm în lungime, în timp ce A+ măsoară doar 65 mm. Diferenţele între A şi A+ nu se opresc aici. Asemeni upgrade-ului de la B la B+, noul model renunţă la slot-ul pentru carduri SD mari în favoarea unul lăcaş microSD. De asemenea, PCB-ul găzduieşte acum încă 14 pini GPIO, aducând astfel totalul la 40.

Modelul A+ include şi calitate îmbunătăţită la capitolul audio, dar este şi mai eficient din punct de vedere al consumului de energie. Toate acestea sunt acum integrate într-un dispozitiv care costă 20 de dolari în Statele Unite ale Americii şi 20 de lire în Marea Britanie. Preţul redus se datorează noului proces de manufacturare mai eficient, care a scăzut costurile de producţie cu aproximativ 5$.

Toate cele patru modele (Raspberry Pi A, A+, B şi B+) sunt disponibile pentru comandă de la partenerii Raspberry Pi Foundation, alături de accesorii precum module de cameră şi module „dev kit” pentru dezvoltare de aplicaţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult