Revoluţia vehiculelor electrice atinge şi segmentul cărucioarelor pentru copii, proaspeţii părinţi putând comanda un model auto-propulsat

Revoluţia vehiculelor electrice atinge şi segmentul cărucioarelor pentru copii, proaspeţii părinţi putând comanda un model auto-propulsat

Denumit eStroller, modelul de top dezvoltat de Bosch elimină orice efort la manevrarea căruciorului pentru copii, propulsorul electric ghidat de computer ajustând automat traiectoria pentru a evita surprizele neplăcute.

Prevăzut cu două motoare electrice, senzori de proximitate şi ghidaj computerizat, Bosch eStroller scuteşte părinţii de efortul împingerii căruciorului de copii, compensând pentru mersul la deal şi aplicând frânare automată atunci când este necesar. Mai mult decât atât, sistemul computerizat previne devierea traiectoriei la deplasarea pe trotuare înclinate în lateral, compensează pentru vânt lateral şi denivelările din asfalt.

Autonomia de 14.5km va părea modestă după standardele unui scuter electric, însă scopul este asistarea plimbărilor uşoare, nu participarea la maratoane. Simplificând încărcarea, acumulatorii Li-Ion sunt asemănători celor folosiţi în şurubelniţe electrice, putând fi detaşaţi şi reîncărcaţi cu ajutorul unui adaptor extern uşor de manevrat.

Prevăzut cu o sursă generoasă de energie, Bosch eStroller pune la dispoziţie un port USB pentru încărcarea telefonului mobil. Opţional, instalarea unei aplicaţii dedicate şi conectarea căruciorului prin bluetooth permite obţinerea de statistici privind distanţa parcursă şi setarea unei alarme antifurt.

Chiar şi descărcat, eStroller poate funcţiona asemenea unui cărucior convenţional pentru copii, greutatea mărită crescând cu puţin efortul la împingere.

Din păcate, fabricantul – o firmă suedeză numită Emmaljunga – va livra acest produs abia din anul 2020, la un preţ rămas deocamdată neprecizat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult