Ştii din ce ţară este compania Tefal? Mărci celebre de electronice şi electrocasnice despre care mulţi oameni nu ştiu din ce ţări provin

16.05.2017
Ştii din ce ţară este compania Tefal? Mărci celebre de electronice şi electrocasnice despre care mulţi oameni nu ştiu din ce ţări provin

Recent, am discutat cu câţiva colegi despre electrocasnicele Tefal. La un moment dat s-a pus întrebarea: din ce ţară este această marcă? Mai mulţi ne-am grăbit să spunem că este vorba de Germania. Greşit. Tefal este, după cum am aflat ulterior după o simplă căutare online, o companie franceză.

 

Acesta nu este singurul caz în care oamenii folosesc zi de zi produse ale unui brand, dar nu ştiu din ce ţară provine marca.

 

 

Iată şi alte exemple:

 

ARM – Marea Britanie

 

E imposibil ca un utilizator de smartphone sau tabletă să nu fi auzit măcar o dată acest nume. ARM este o arhitectură pentru procesoare, dezvoltată de compania britanică ARM Holdings. Aceasta este oferită prin licenţiere producătorilor de chipset-uri şi procesoare.

 

Kingston – SUA

 

Am inclus această marcă în listă deoarece am auzit de mai multe ori oameni vorbind despre „marca asiatică” Kingston. Cu cartierul general în Fountain Valley, California, compania americană Kingston are aproximativ 3.000 de angajaţi.

 

Logitech – Elveţia

 

Sunt oameni care cred că Logitech este o companie americană. Marca este, de fapt, elveţiană. Compania are cartierul general global la Lausanne şi este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de accesorii pentru electronice şi periferice pentru computere.

 

GP (baterii şi alte accesorii) – Hong Kong

 

Compania a fost fondată în 1964 şi produce baterii, power bank-uri, lantene şi încărcătoare de electronice pentru maşini.

 

NVIDIA – SUA

 

Cunosc oameni care cred că NVIDIA este o marcă taiwaneză. Compania, care produce GPU-uri şi SOC-uri, are cartierul general în Santa Clara, California, şi a fost fondată în SUA.

 

SteelSeries – Danemarca

 

Acesta este deja un brand cunoscut în industria gamingului. Compania a fost fondată în 2001 de către Jacob Wolff-Petersen. Numele iniţial a fost Soft Trading. Acesta a fost schimbat în 2007.

 

Daikin – Japonia

 

Când au venit să-mi monteze aerul condiţionat Daikin, tehnicienii de la firmă au ţinut să mă asigure că această marcă „din Cehia” este foarte bună. Daikin este, însă, o companie japoneză producătoare de echipamente electrice şi sisteme de climatizare, fondată în 1924 la Osaka.

 

Verbatim – Japonia

 

Nu, Verbatim nu este o marcă din Taiwan. Acesta este brandul sub care se comercializează produsele companiei japoneze Mitsubishi Kagaku Media, o subsidiară a conglomeratului Mitsubishi Chemical Holdings Corporation.

 

Duracell – SUA

 

Duracell nu este o marcă franceză, aşa cum mulţi oameni cred. Compania americană, care îşi are originile în perioada interbelică, aparţine companiei de investiţii Berkshire Hathaway, controlată de miliardarul Warren Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

 

Acer – Taiwan

 

Acer este o multinaţională taiwaneză cu sediul în Taipei, care produce electronice. Multă lume crede, însă, că aceasta este o marcă chineză.

 

Hama – Germania

 

Aceste accesorii cu raport bun calitate preţ, pe care le găsim în mai toate magazinele, sunt produse de o companie germană. Hama GmbH & Co KG a fost fondată în 1923 în Dresda.

 

Funai – Japonia

 

În anii 1990 circula în România vorba că televizoarele Funai sunt făcute pe vapor. Nu era cazul. Funai este o companie japoneză respectată, fondată acum 56 de ani. Aceasta a fost ultima companie din lume care mai producea playere VHS. În 2016, Funai a anunţat că renunţă la aceste dispozitive, la 40 de ani după ce tehnologia a debutat pe piaţă. 

 

Creative – Singapore

 

Un nume cunoscut în industria echipamentelor audio pentru consumatori, Creative nu este o marcă taiwaneză, aşa cum unii oameni cred. Compania Creative Technology Limited a fost fondată în Singapore în 1981. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult