Taxiul viitorului nu aşteaptă după ambuteiaje

Taxiul viitorului nu aşteaptă după ambuteiaje

Dubai ar putea să nu rămână pentru mult timp singurul oraş din lume care oferă un serviciu de taxi asigurat cu drone zburătoare.

Echipat cu 18 motoare electrice, dar mult mai uşor de pilotat decât un elicopter, Volocopter VC200 este în fapt un hibrid dronă-elicopter încadrat la categoria vehiculelor de zbor ultra-uşoare.

Alimentat cu ajutorul a 9 acumulatori Li-Ion, aparatul de zbor cu loc pentru două persoane are nevoie de 120 minute pentru încărcare şi poate zbura până la 27 minute. Viteza maximă permisă este de 100 Km/h, suficient pentru a acoperi o distanţă de aproximativ 27 km.

Ajuns deja la versiunea a doua şi testat pentru producţie de serie, Volocopter VC200 include scaune din piele şi o cabină închisă ce permite călătorii confortabile indiferent de vreme. Asistat de un computer, vehiculul este controlat folosind un simplu joystick, parametrii de zbor fiind afişaţi pe ecranul tactil.

Potrivit companiei producătoare, printre cumpărători s-ar putea număra institutul NASA, intenţia fiind de a folosi noul Volocopter pentru evitarea traficului aglomerat din zona Silicon Valley.

Deşi poate funcţiona şi în mod autonom, sub coordonarea unui centru de comandă aflat la distanţă, în lipsa unor reglementări care să permită astfel de zboruri primele curse taxi cu Volocopter VC200 vor fi sub controlul unui pilot, nu mai târziu de anul 2018.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult