Un client McDonald’s a găsit o metodă pentru a comanda burgeri gratuiţi de la casele automate

08.04.2019
Un client McDonald's a găsit o metodă pentru a comanda burgeri gratuiţi de la casele automate

În ciuda faptului că McDonald’s face tot posibilul pentru a elimina interacţiunea umană în operaţiunile sale, se pare că sistemele automate au tot felul de probleme. Cea mai recentă problemă descoperită de un client oferă posibilitatea de a comanda hamburgeri gratuit de la un automat, la mijloc fiind o problemă de promoţii.

În Australia, McDonald’s are o ofertă aproape permanentă în care vinde hamburgeri la 1 dolar. Totuşi, sistemul său automat permite personalizarea fiecărui hamburger în parte, indiferent dacă este sau nu la ofertă. Astfel, dacă elimini carnea din oricare burger, preţul produsului este redus cu 1,1 dolari. Astfel, fiecare „burger” realizat doar din chifla de pâine şi sos este nu doar gratuit, însă îţi garantează şi un „credit” de 10 cenţi. Dacă adaugi 10 burgeri fără carne, poţi adăuga astfel în aceeaşi comandă şi unul care conţine carne, complet gratuit.

Practic, preţul negativ al burgerilor fără carne acoperă şi costul unui burger normal, „complet echipat”. Acest lucru se întâmplă pentru că sistemele automate fac simple calcule matematice atunci când adaugi produse în coş. Chiar dacă atunci când le selectezi este afişat preţul corect, atunci când ajungi la partea de finalizare a comenzii, sunt aplicate atât promoţiile (preţul de 1 dolar al burgerului), cât şi reducerile de preţ cauzate de eliminarea ingredientelor. Având în vedere că preţul fiecărui burger în coşul de cumpărături valorează -0,1 dolari, la 10 astfel de burgeri poţi adăuga un burger de 1 dolar, iar preţul său este acoperit de balansul negativ.

Probabil că în viitor, această problemă va fi corectată, însă probabil că McDonald’s va pune şi un accent mai mare pe testarea aplicaţiilor de comandă de pe automatele sale din restaurante.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult