Xiaomi a prezentat primul său scuter electric

12.12.2016

Xiaomi a prezentat un nou produs, de această dată un scuter electric de mici dimensiuni. Compania produce deja biciclete inteligente, aşa că intrarea pe această nouă piaţă nu este surprinzătoare.

 

Mi Mijia Electric Scooter are un design destul de obişnuit şi dispune de un motor electric. Dispozitivul cântăreşte 12,5 kilograme şi poate atinge o viteză maximă de 25 Km/h. Autonomia bateriei este de aroximativ 30 de kilometri pentru o persoană cu o greutate de 75 Kg. Acumulatorii sunt furnizaţi de LG Chem.

În faţă, scuterul dispune de sistem de frânare E-ABS, care împiedică blocarea completă a roţii, iar în spate un sistem standard, mecanic, pe disc.

 

Ca şi bicicletele Xiaomi, scuterul este unul inteligent şi se poate conecta la smartphone-ul utilizatorului via Bluetooth. Aplicaţia dedicată afişează statistici despre distanţa parcursă, viteza medie sau informaţii despre autonomia bateriei.

 

 

Scuterul, lansat în China, va putea fi achiziţionat începând cu data de 15 decembrie pentru echivalentul a 273 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult