Xiaomi va lansa o dronă cu capabilităţi de filmare 4K

23.05.2016
Xiaomi va lansa o dronă cu capabilităţi de filmare 4K

Xiaomi este un adevărat gigant al tehnologiei în China, oferind orice tip de dispozitiv, de la smartphone-uri, tablete şi televizoare, la aparate de aer condiţionat şi chiar ustensile de bucătărie inteligente. Se pare că următorul dispozitiv inteligent din portofoliul companiei va fi o dronă zburătoare, care va fi echipată cu o cameră video.

Compania a publicat pe contul său oficial de Weibo (Twitter-ul din China) o imagine care prezintă o elice realizată din beţe din lemn. Aceasta sugerează că următorul produs pe care îl va anunţa va avea legătură cu zborul, într-un fel sau altul. Mergând mai departe, diverse brevete înregistrate în China prezintă dispozitive zburătoare cu patru elice, care pot fi controlate folosind un accesoriu inteligent similar cu brăţara de fitness Mi Band.â

De curând, compania a lansat din greşeală şi o aplicaţie pentru Android care sugera că este dedicată utilizării alături de o dronă zburătoare, cât şi câteva imagini care par a fi modele 3D ale dronei în designul său final. Primele informaţii scăpate pe internet sugerează că dispozitivul Xiaomi va fi echipat cu capabilităţi de filmare 4K, probabil folosind un hardware similar cu noua cameră Yi Action Cam 2.

Miercuri, pe 25 mai, Xiaomi a programat un eveniment de lansare, care va fi transmis live pe internet. Se pare că dezvăluirea dronei va avea loc în cadrul acestei prezentări, deci vom afla detalii concrete despre aceasta foarte curând.

Citeşte şi Xiaomi Yi 4K Action Camera 2 vine cu performanţă de GoPro la un preţ mult mai mic

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult