Xiaomi Yi 4K Action Camera 2 vine cu performanţă de GoPro la un preţ mult mai mic

16.05.2016
Xiaomi Yi 4K Action Camera 2 vine cu performanţă de GoPro la un preţ mult mai mic

Xiaomi a anunţat noua sa cameră video de acţiune numită Yi 4K Action Camera 2. Aceasta este prima cameră a companiei care oferă filmare UHD, care împrumută unele dintre cele mai bune elemente ale seriei GoPro Hero 4 şi le combină într-un singur produs mult mai ieftin. Interesant este faptul că hardware-ul este comparabil, însă şi preţul a crescut mult faţă de prima generaţie de Yi Action Camera.

Modelul Yi Action Camera 2 de la Xiaomi vine echipat cu acelaşi chipset Ambarella A9 regăsit pe modelul de top de la GoPro, Hero 4 Black. Acesata vine însă şi cu un display cu touchscreen de 2,19” cu rezoluţie cu 330 PPI, similar cu cel de pe modelul Hero 4 Silver. Ecranul este protejat de Gorilla Glass şi oferă control rapid pentru funcţiile cele mai folosite ale camerei, cât şi posibilitatea de a reda materialul deja înregistrat.

Conform detaliilor oficiale, Xiaomi Yi 2 oferă 110 minute de autonomie pe filmare la rezoluţie 4K (la 30 de cadre pe secundă) şi vine şi cu suport pentru alte rezoluţii. Pentru filmări în slow motion, camera poate să scadă la rezoluţia HD 1280 x 720 pixeli pentru înregistrări la 240 de cadre pe secundă, sau chiar mai jos. Senzorul folosit este Sony IMX377, care poate fotografia la 12 megapixeli, acesta fiind alăturat unui obiectiv cu deschidere la 155 de grade, cu diafragmă f/2.8, pentru performanţă ridicată în condiţii de iluminare slabă.

Camera este acum disponibilă la pre-comandă pe site-urile chinezeşti, la un preţ de 250 de dolari. Aceasta este disponibilă în variante de culoare roz, negru şi alb şi vine fără alte accesorii precum carcasă subacvatică sau monturi pentru ataşarea pe diverse suprafeţe. Din păcate, Xiaomi Yi 4K Action Camera 2 nu oferă posibilitatea de a schimba bateria, un element care va ţine probabil mulţi posibili cumpărători departe, în special pe cei care doreau să folosească acest tip de cameră pentru filmări semi-profesionale de durată mai lungă.

Citeşte şi Xiaomi anunţă Yi Action Camera, un concurent pentru GoPro Hero

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult