Cel mai mare producător mondial de scule a deschis cea mai mare fermă solară onsite dintr-un stat

03.05.2023
Cel mai mare producător mondial de scule a deschis cea mai mare fermă solară onsite dintr-un stat

Stanley Black & Decker, cel mai mare producător mondial de scule și unelte, a deschis cea mai mare fermă solară onsite din statul Kentucky.

Proiectul a fost finalizat cu ajutorul companiilor Castillo Engineering și RPG Energy Group. Ferma are o putere instalată de 4,3 MW. Panourile ocupă o suprafață de peste 60.000 de metri pătrați.

Ferma solară produce suficientă electricitate pentru a acoperi 100% din necesarul de energie al fabricii Stanley Black & Decker din Kentucky. Surplusul este injectat în rețeaua statului.

Proiectul va reduce cu 400.000 de dolari costurile anuale cu electricitatea ale fabricii. Totodată, datorită acestei ferme, emisiile de dioxid de carbon anuale ale companiei vor fi reduse cu 5.500 de tone metrice.

Compania și-a propus ca până în 2030 să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.

Citește și: Scurt ghid pentru panouri solare: La ce te uiți când le cumperi și de ce tip ai nevoie

Alte două companii care și-au construit ferme solare onsite în statul american sunt L’Oreal și General Motors.

Fermele solare onsite sunt cele construite pe proprietatea clientului și la care electricitatea produsă este consumată local.

Piața de unelte globală era evaluată, la finalul anului 2021, la 51 de miliarde de dolari. Potrivit unui studiu realizat Pressurewashr.com, 18 companii controlau 91% din piață.

Sursa: Stanley Black & Decker

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult